NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Admitere online la Universitatea Cuza Iasi. Cate locuri sunt disponibile

Premiera la Iasi, dupa ce conducerea Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din municipiu a decis sa organizeze inscrieri online la facultate.

Astfel, candidatii interesati de admitere nu vor mai fi obligati sa parcurga drumul pana la birourile institutiei, acestia avand posibilitatea de a-si depune actele pe site-ul UAIC. Totodata, tot pe site vor putea afla rezultatele in urma evaluarii dosarelor. De precizat faptul ca sesiunea de inscrieri va avea loc si la sediul facultatilor, in aceeasi perioada, anume 16 – 21 iulie pentru studii de licenta si 16 – 25 iulie pentru studii de masterat.

Pentru inscrierile online, candidatii vor putea sa isi faca un cont pe baza adresei de email, dupa care sa completeze online fisa de inscriere si sa incarce, in forma scanata, toate documentele cerute. Folosind sistemul de inscriere prin Internet, candidatii vor putea sa urmareasca pas cu pas situatia dosarului lor si sa primeasca, individual, confirmare oficiala. Inscrierea online este practicata cu succes de mai multi ani la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA), iar in acest an facilitatea va fi disponibila pentru toate facultatile UAIC, cu exceptia celei de Educatie Fizica si Sport. Platforma de inscrieri va putea fi folosita si de catre candidatii la admiterea la master, in perioada 16-25 iulie. Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” ofera absolventilor de liceu 3.415 locuri fara taxa si 2.000 de locuri cu taxa. Oferta academica cuprinde 72 de programe de studiu la 15 facultati, atat din domeniul stiintelor reale, cat si din domeniul stiintelor socio-umane.

  
Iata cum sunt distribuite locurile la buget la fiecare facultate.

Facultatea de Biologie: 165 de locuri

Advertisements

Facultatea de Chimie: 120 de locuri

Facultatea de Drept: 200 de locuri

Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor: 856 de locuri

Facultatea de Educatie Fizica si Sport: 75 de locuri

Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice: 250 de locuri

Facultatea de Fizica: 105 locuri

Facultatea de Geografie si Geologie: 271 de locuri

Facultatea de Informatica: 275 de locuri

Facultatea de Istorie: 100 de locuri

Facultatea de Litere: 408 locuri

Facultatea de Matematica: 110 locuri

Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei: 315 locuri

Facultatea de Teologie Ortodoxa: 130 de locuri

Facultatea de Teologie Romano-Catolica: 35 de locuri

Toate cele 15 facultati vor lua in considerare notele obtinute la examenul de Bacalaureat – fie media, fie anumite probe – , dar o parte dintre acestea au si probe suplimentare. Astfel, la Facultatea de Educatie Fizica si Sport, candidatii vor sustine probe sportive, respectiv un test la Biologia de clasa a XI-a pentru specializarea de Kinetoterapie. La Facultatea de Informatica, candidatii vor trebui sa treaca peste o proba de matematica sau informatica la alegere, in  timp ce la Facultatea de Drept candidatii vor sustine un test de limba romana, ce va conta in proportie de 50%.

Pentru specializarile de Pedagogie in invatamantul primar si universitar si pentru Teologie ortodoxa pastorala si Teologie romano-catolica pastorala, candidatii vor sustine probe de specialitate. Studentilor care opteaza pentru invatamantul la distanta, universitatea le pune la dispozitie 774 locuri pentru unele specializari de la facultatile de Drept, Economie si Administrarea Afacerilor, Filosofie si Stiinte Social-Politice, Istorie, respectiv Psihologie si Stiinte ale Educatiei. Numarul de locuri alocat fiecarui domeniu de studiu si specializari poate fi consultat pe site-ul  www.admitere.uaic.ro.

Advertisements

sursa www.bzi.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Rezultatele concursului de creativitate în Fizică şi Tehnologii „Ştefan Procopiu” obținute de elevii Colegiului „Sadoveanu”

Redacția

Liceul „Nicolae Iorga”: 12 elevi au absolvit „Școala de programare”

Redacția

Bucuria absolvirii elevilor de clasa a VIII-a, de la Liceul „Nicolae Iorga” . Șefă de promoție de nota 10

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site