NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Administratorul public Zanet, piedică pentru R.A.G.C.L. și peste 3500 de familii. Primarul chestionează ministerul

Documentația privind pierderile induse din activitatea de producție a R.A.G.C.L. stă de foarte multă vreme pe masa primarului Dumitru Pantazi. Aceasta a fost depusă la cabinetul edilului local încă din luna martie. Peste 3500 de familii speră să nu rămână fără agent termin în iarnă.

 

Situația a fost realizată pe baza unui document transmis de către reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Practic, șefii R.A.G.C.L. au completat tabelul cu informațiile solicitate de cei de la minister, după care au depus la Primăria Pașcani documentația.

  

Administrația locală ar fi trebuit să aprobe proiectul privind pierderile induse, iar după ce își asuma cele 2 milioane lei, trebuia să solicite banii de la minister, în baza ordinului 1121/1075/2014, privind aprobarea schemei de ajutor de stat acordat pentru perioada 2014-2019.

Demersul celor de la R.A.G.C.L. Pașcani a fost blocat de administratorul public Gică Zanet. La o discuție din luna aprilie a acestui an, la care au participat reprezentanții RAGCL, membri ai Consiliului de Administrație și reprezentanții executivului local, Zanet l-a îndemnat pe primar să nu semneze documentația. Contactat pentru a oferi un punct de vedere, administratorul public a refuzat să furnizeze un răspuns la întrebarea adresată pe marginea acestui subiect, de către reporterii newspascani.com.

Din luna martie și până în prezent, acest proiect nu a fost luat în discuție. El a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de luni 26 sertembrie, la inițiativa grupului de consilieri PNL.

Conform unor informații, primarul municipiului a fost astăzi la București la un seminar pe tema funcționării societăților care furnizează agent termic, acolo unde a fost prezent și un reprezentant al MDRAP. El încearcă să obțină clarificări asupra modalității de recuperare a sumei de 2 milioane lei, după aprobarea ei de către CL Pașcani.  

Advertisements

Related posts

Furnizarea apei potabile este întreruptă în localitatea Blăgești

Redacția

Managerul RAGCL:”Ce facem cu serviciul de transport, cu angajații?”. Pantazi tace!

Marius Parteni

ApaVital nu are licență de operare pentru Pașcani: contractele și facturile emise de societate sunt nule! Document ANRSC!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site