NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Administratorul public dezinformează populația! Pintilie îi explică, Vlasie îl contrazice!

Primarul Municipiului Pașcani și reprezentanții organizației PSD aduc din nou, în discuție , subiectul investițiilor din bani europeni, pentru modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare. O situație similară cu startul campaniei din anul 2016, atunci când se plimbau pe străzile din cartierul Aerodrom.

În ședința Consiliului Local ce a avut loc astăzi, administratorul public a adus în discuție subiectul creșterii prețului apei, care se va aplica începînd cu data de 1 august 2020. Extrem de încântat, Gică Zanet a anunțat faptul că la nivelul Consiliului Local Iași acest proiect a fost votat astăzi, inclusiv de consilierii PNL.

”Am fost informat de la Primăria Iași, că acum zece minute a fost aprobat de Consiliul Local, planul tarifar pentru ApaVital, de absolut toți consilierii, inclusiv cei din PNL. Nu înțelegem atitudinea, cei de la Iași, cei de la Pașcani! Știu că la Iași prețul este la fel ca la Pașcani, și ieșenii ar fi cei mai nemulțumiți, că au prețul la fel de mare. Deci, vă rugăm ca cei care sunt anti- investiții și anti -ApaVital să ia atenție de cei care au votat la Iași, consilierii PNL”, a subliniat Gică Zanet.

Consilierul Marius Pintilie (PNL) a solicitat explicații administratorului public legat de acest subiect. El i-a transmis lui Zanet faptul că liberalii au votat toate proiectele ce țin de investițiile viitoare ale ApaVital și ARSACIS, mai puțin cele care vizează majorarea prețurilor.

  

„Domnule Zanet, în ce calitate întrebaţi lucrul acesta, cu privire la ce au hotărât consilierii locali de la Paşcani, spre desosebire de cei de la Iaşi? În calitate de cetăţean? Când am votat prețul de la Pașcani, am exprimat un punct de vedere, dacă dumneavostră ați fost atent sau nu, eu vă spun din nou. Consider că fiecare sistem de apă din județul Iași are propriile sale caracteristici. La sistemul de apă de la Pașcani prețul apei ar trebui să fie mai mic. Dacă cei din Iași sunt de acord cu acest preț, este problema lor, dar cred că fac referire la ce au ei acolo la Iași. Fiecare UAT ar trebui să aibă prețul său, ținând cont de funcționalitate și dezvoltare”, a declarat Marius Pintilie (PNL).    

În intervenția sa, administratorul public, plătit cu peste 12.000 lei lunar, a strecurat și informații eronate. El a susținut că proiectul european ar fi întârziat tocmai pentru că unele Consilii Locale din județul Iași au întârziat votarea planului tarifar, printre ele chiar comunități conduse de primari PSD.

„O lege trebuie respectată. Acest plan tarifar a întârziat POIM-ul pentru că nu s-a aprobat la Iași, pentru că nu au fost UAT-uri care nu au votat acest plan care este obligatoriu. Cealaltă parte cu prețul este o părere a personală și a mea și a dumnevostră”, a mai spus administratorul public.

Afirmația a fost infirmată de Gheorghe Vlasie, comunicator ApaVital. El ne-a transmis astăzi telefonic că proiectul nu este întârziat, termenul limită de adoptare a hotărârilor privind planul tarifar, la nivelul Unităților Administrativ Teritoriale, este 31 iulie 2020. Unde nu este adoptată decizia privind creșterea tarifului, există riscul excluderii acestora din ARSACIS.     

Acuzele false ale administratorului public Gică Zanet sunt contrazise de un proiect votat la finele lunii iunie. În ședința din data de 30 iunie 2020, pe ordinea a fost discutat „Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași, pentru perioada 2014-2020, a terenurilor pentru construcția/extinderea/reabilitarea noilor investiții, situate pe administrativul Municipiului Pașcani”. Vorbim despre ultimele modificări aduse masterplanului, prin care se accesează fondurile europene. Toți consilierii prezenți la ședință, PSD, PNL și PMP, au votat acest proiect de hotărâre.

Am încercat să aflăm opinia administratorului public față de această dezinformare, dar nu a răspuns apelurilor telefonice.

Advertisements

Related posts

România a cerut de la Comisia Europeană suplimentarea cu 20 de milioane de euro a finanțării pentru reabilitarea clădirilor de patrimoniu cultural. Palatul Cantacuzino pe primul loc pe lista de așteptare!

Răzvan Grecu

Apometrele la vedere, o măsură la care recurg foarte mulți pășcăneni (VIDEO)

Marius Parteni

Întrebare la care opoziția s-a ferit să-i dea răspuns primarului. Pantazi a întrebat:”Este normal să primesc amendă 15.000 lei de la Garda de Mediu”? Răspunsul newspascani.com:”Da, domnule primar, …”

Marius Parteni
Încarcă...