RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Administrație falimentară: primarul și colegii de partid au vrut să dea în administrarea PSA ștrandul, cimitirele și parcările! Opoziția s-a opus!

Primarul Dumitru Pantazi și colegii săi din PSD au fost la un pas să comită o mare eroare la finalul lunii august, a anului trecut.

Edilul șef a propus, iar consilierii social democrați au susținut, ca de administrarea ștrandului, cimitirelor și parcărilor să se ocupe Prest Serv Apa. Noroc de consilierii din opoziție, care au atras atenția că societatea este în colaps financiar și că o astfel de decizie nu ar aduce nimic bun. Acum, fostul operator de apă-canal și-a cerut, în urmă cu 9 zile, intrarea în insolvență.

  

Actul administrativ este la Pașcani mai mult un joc al orgoliilor politice, decât rezultatul unei corecte și așezate analize socio-economice. Un exemplu care susține această ipoteză este situația fostului operator de apă-canal, Prest Serv Apa.

Aceasta se află de mai bine de 3 ani de zile într-o situație precară din punct de vedere economic, după ce în anii 2014 și 2015 consilierii locali i-au luat pe rând serviciile publice pe care le presta: apă-canal și epurare. Cu toate acestea, la finalul lunii august a anului trecut, primarul Dumitru Pantazi a întocmit trei proiecte de hotărâre prin care ștrandul, cimitirele și parcările ar fi trebuit să ajungă sub administrarea Prest Serv Apa.

Advertisements

Pentru ca proiectele să treacă ar fi trebuit acordul a două treimi din consilierii locali, însă au fost de acord cu viziunea edilului șef doar colegii săi, cei 10 aleși social democrați, în timp ce cei 8 consilieri din opoziție au criticat această decizie, indicând situația dezastruoasă în care se află Prest Serv Apa.

„Dacă se dau parcările, ștrandul și cimitirele, din cauza marilor probleme de la PSA, în maxim 1 an, aceste activități se vor bloca. Societatea are procese, nu are bani să funcționeze. Ar trebui ca la parcări și cimitir să fie taxe foarte mari, ca să le asigure lor funcționarea, ceea ce nu e corect față de pășcăneni. Soluția cea mai bună este o societate nouă și să se dea aceste servicii pentru administrare de la zero”, a atras atenția în 2017, liderul opoziției Marius Pintilie.

La acea vreme, primarul Dumitru Pantazi a susținut că a ajuns la această concluzie după ce într-un raport făcut de Curtea de Conturi se propunea să se dea către Prest Serv Apa un serviciu public spre administrare.

Advertisements

„Am  prezentat un proiect de hotărâre în urma solicitărilor Consiliului de Administrație de la PSA, în urma procesului verbal al Curții de Conturi, prin care se propune acordarea unui obiect de activitate. Din cunoștințele pe care le am, nu cunosc o situație de introducere în insolvență sau faliment a unei societăți cu capital de stat”, s-a justificat în 2017 primarul Dumitru Pantazi.

 Dacă propunerile primarului ar fi trecut, activitatea ștrandului, cimitirelor și parcărilor ar fi trebuit delegată din nou unei alte societăți comerciale.

Related posts

Pregătiri pentru lupta cu nămeții. Consilierii și primarul vor să evite situațiile penibile de anul trecut!

Marius Parteni

Încă două zile de iarnă veritabilă. Unde puteţi să sunaţi dacă plecaţi azi la drum?

Redacția

Cetățenii din cartierul Micro i-au cerut primarului să le explice ce anume cere ApaVital de la ei

Ema Roman
Încarcă...