RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Administrația locală își dovedește neputința: Nici în acest an la ștrand nu vom avea agenți economici! Iată ultima explicație

Încă un an fără agenți economici la Ștrandul Municipal din Pașcani. Primăria s-a răzgândit și nu mai organizează licitația pentru cele două spații destinate activităților de comerț, întrucât este prea târziu și cei interesați nu se vor înscrie.

Informația a fost făcută publică de viceprimarul Vasile Axinte, prin intermediul purtătorului de cuvânt al instituției.

“S-a renunțat la scoaterea la licitație a spațiilor din incinta Ștrandului Municipal, întrucât ne apropiem de finalul sezonului estival, astfel nu-și mai are rostul un demers în acest sens. Săptămâna viitoare, domnul primar va semna contractul cu acea firmă din Galați care se va ocupa de cărțile funciare, iar de la anul se va face din timp scoaterea la licitație pentru a nu mai fi probleme cu acele spații”, nea declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani.

  

Primarul Dumitru Pantazi a inițiat în luna iunie un proiect de hotărâre prin care cerea aleșilor locali să voteze ca terenul din incinta ștrandului destinat activităților de comerț să fie împărțit, iar la licitație să fie scoase două loturi. Consilierii locali au criticat demersul pe motiv că proiectul este întocmit târziu, iar orice agent economic interesat nu ar avea timp să își desfășoare activitatea. Ei nu s-au opus proiectului de hotărâre propus, ci s-au întrebat de ce suprafeţele sunt scoase la licitație, în mijlocul sezonului. Nici funcționarii publici nu au scăpat de critici.

“Mi se pare o mare bătaie de joc faţă de consilieri. Cum poţi prezenta un asemenea proiect, în mijlocul verii? Cât timp mai are un agent economic la dispoziţie să îşi desfăşoare activitatea acolo?”, a susţinut atunci Codrin Toma, de la PSD.     

În ședința din data de 30 iunie, primarul Dumitru Pantazi a arătat cu degetul către funcționari, atunci când a trebuit să explice motivele pentru care cele două suprafețe de teren sunt atât de târziu scoase la licitație.

Situația nu este însa una noua, ea repetându-se în fiecare an de când noua administrație a implementat „Normalitatea și Prosperitatea”. Astfel, timp de trei ani, Ștrandul Municipal a funcționat fără o terasă în care să fie comercializate băuturi răcoritoare. Prima măsură a administrației condusă de Dumitru Pantazi a fost ca agentul economic ce avea deschisă o astfel de terasă să fie evacuat din incinta ștrandului.

Ca urmare, în lipsa unui ștrand public care să ofere celor interesați condiții normale de a petrece o zi sub soarele arzător, printer care și o terasă cu băuturi răcoritoare și de produse alimentare, pășcănenii cu dare de mână sunt invitați să meargă la piscina din complexul Pabo Sports, ce aparține fiului primarului Dumitru Pantazi, unde au parte de toate condițiile.

Menționăm faptul că decizia adoptată în luna iunie nu este valabilă și pentru anul viitor. Dacă administrația locală dorește să scoată la licitație cele două suprafețe trebuie să înceapă procedurile mult mai devreme, ori dacă nu, ar putea concesiona locația așa cum se dorește.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Taxa de salubrizare a fost un eșec în 2018. Primăria nevoită să plătească în plus, față de ce a colectat de la cetățeni!

Răzvan Grecu

Consilierii locali – bătaia de joc a primarului și a șefilor ApaVital (Doc)

Marius Parteni

Zilele municipiului: De ce nu sunt organizate la marginea orașului?

Redacția
Încarcă...