RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ADIS Iași: Deșeuri textile de la Pașcani, trimise spre reciclare la Ruginoasa (FOTO)

La începutul acestui an, administrația locală a amplasat pe raza municipiului Pașcani, pubele unde pot fi depozitate deșeuri textile. Astăzi, Asociația de Dezvoltare pentru Salubritate (ADIS) Iași în cadrul unei postări a precizat că  pe 24 octombrie s-a efectuat primul transport de deșeuri textile spre reciclare la stația din Ruginoasa.

”Industria textilă este unul dintre cei mai mari poluatori la nivel mondial. Deșeurile textile sunt de două tipuri: resturi de material, sau chiar produse finite cu defecte ce nu mai pot fi vândute  articole uzate, ce nu mai pot fi folosite. Prin refolosirea fiecărei tone de haine ( donații către persoane, familii defavorizate ) se reduc emisiile nocive de dioxid de carbon cu 3,6 tone, iar pentru reciclarea hainelor vechi sau uzate din bumbac, se pot economisi aproximativ 20 000 litri de apă necesari pentru a cultiva și crește aceste plante. După lungi demersuri începute de ADIS Iasi cu sprijinul autorităților publice locale din Municipiul Pașcani, județul Iași, am trimis în data de 24 octombrie 2023 primul transport de deșeuri textile spre reciclare. Prin acest prim pas făcut ne dorim, până în 2025 să extindem colectarea deșeurilor textile la nivelul tuturor UAT-urilor din județul Iași, pentru îndeplinirea cerințelor legale”, este anunțul făcut de ADIS Iași.

Reamintim că, în containerele pentru deșeuri textile se pot depune lenjerii de pat, pilote, plăpumi, carpete, pături, tapițerii, saci de dormit, prosoape, jucării textile sau plușate, ambalaje bumbac, haine, încălțăminte, genți și perdele uzate.

Related posts

Românii care nu pot fi ajutați de autorități în cazul facturilor uriașe la energie. Sfatul ministrului Virgil Popescu

Redacția

Începând de astăzi, amenzile vor putea fi plătite la jumătate în 15 zile, nu în 48 de ore

Redacția

DNA a dispus în cadrul dosarului „AgroComplex”: Vezi ce acuzații se aduc inculpaților! Prejudiciul de 2.045.050 lei!

Răzvan Grecu
Încarcă...