NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Aderarea României la Schengen rămâne pe agenda Consiliului JAI

Membrii COREPER au decis păstrarea pe agenda Consiliului JAI de pe 8 decembrie a punctului ce privește extinderea Spațiului Schengen, în ciuda opoziției Austriei. De altfel un nou scenariu prevede abținerea statului de la vot.  

Intrarea României în Spațiul Schengen rămâne pe agenda ședinței JAI FOTO Shutterstock

Intrarea României în Spațiul Schengen rămâne pe agenda ședinței JAI FOTO Shutterstock

Potrivit agendei agreate de membrii COREPER, pe ordinea de zi de joi, 8 decembrie, a Consiliului JAI, apare aderarea la Schengen a României, Bulgariei și a Croației. 

  

Într-un anunț pe pagina de Facebook, europarlamentarul Siegfried Mureșan a explicat că liderii români au lucrat în ultimele luni în strânsă legătură cu instituțiile europene și cu autoritățile din Olanda, Suedia și Austria, care s-au poziționat împotriva aderării României, Guvernul de la Viena rămânând ultimul care se opune și în prezent. 

Advertisements
Advertisements

Premierul României, Nicolae Ciucă, a subliniat miercuri, 7 decembrie că liderii români vor cere supunerea la vot a aderării României la Schengen în Consiliul JAI de pe 8 decembrie, în timp ce COREPER decide dacă subiectul rămâne pe ordinea de zi. 

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Burduja o acuză pe Clotilde Armand: Zero lei investiţi în şcolile din Sectorul 1, cu nici 5% execuţie bugetară la capitolul investiţii

Redacția

Acuzaţii de malpraxis la Spitalul din Slatina, după ce un bebeluș a murit la două zile de la naștere

Redacția

Elon Musk i-a promis unui tânăr 5.000 de dolari pentru a șterge un cont de Twitter / Tânărul monitorizează deplasarea aeronavei private a miliardarului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site