RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Acvariul din Constanța ar putea rămâne închis și în această vară / Se așteaptă o expertiză tehnică, după ce a căzut o bucată din tavanul clădirii

Acvariul din Constanța ar putea rămâne închis și în această vară / Se așteaptă o expertiză tehnică, după ce a căzut o bucată din tavanul clădirii

Acvariul din Constanța, obiectivul de pe Faleza Cazinoului care atrage mii de turiști an de an, ar putea rămâne închis și vara aceasta, pentru al doilea sezon estival consecutiv, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Constanța. Acvariul a fost închis în februarie 2023, pentru lucrări de mentenanță, după ce o bucată din tavanul clădirii a căzut.

În prezent, se așteaptă finalizarea expertizei tehnice, urmată, cel mai probabil, de licitația pentru execuția lucrărilor, așa încât șansele de a vedea redeschis Acvariul în viitorul apropiat sunt reduse.

Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, Ionuț Nache, spune că decizia închiderii clădirii a fost cea mai bună. În același timp, el dă asigurări că se fac toate eforturile pentru redeschiderea Acvariului în acest an:

  

”Eu, împreună cu colegii mei, am luat legătura cu un expert de la Institutul de Proiectări, ne-am gândit că ei sunt cei mai abilitați când vorbim de o clădire atât de importantă pentru orașul nostru. Expertiza este în lucru, vom vedea ce soluții vor ieși. Am promisiunea că voi avea două soluții din care va trebui, împreună cu colegii de la Consiliul Județean, care au un departament tehnic mult mai performant decât cel al complexului, să luăm cea mai bună decizie. Dar la prima vedere lucrurile arată că decizia cea mai bună a fost de a  închide, pentru că sunt anumite elemente de structură care pot afecta siguranța cetățenilor”, spune directorul.

Întrebat dacă  sunt șanse ca în această vară să fie redeschis el a spus că asta se dorește, însă totul depinde de soluția tehnică ce va fi identificată.

Acvariul, parte componentă a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, este amplasat pe faleza Cazinoului. Inaugurat la 1 mai 1958, Acvariul din Constanța a fost pentru o lungă perioadă de timp prima și singura instituție publică de acest gen din România. Clădirea care găzduiește Acvariul a fost construită la începutul secolului XX ca o anexă a Cazinoului și a funcționat, ca restaurant, până la reamenajarea ei ca spațiu destinat prezentării expoziției permanente de faună și floră acvatică.

https://www.g4media.ro/acvariul-din-constanta-ar-putea-ramane-inchis-si-in-aceasta-vara-se-asteapta-o-expertiza-tehnica-dupa-ce-a-cazut-o-bucata-din-tavanul-cladirii.html

Related posts

Fiica ambulanțierului mort la Suceava, mesaj de rămas bun: Am fi preferat să rămână doar pentru noi erou în viață

Redacția

Au început recrutările pentru şcolile militare. Vezi condiţiile şi numărul de locuri în ţară

Redacția

Intervenții în toată țara din cauza furtunilor. 12 județe afectate de inundații

Redacția
Încarcă...