NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Acum se face şi la Iaşi. Zeci de bolnavi primesc o şansă uriaşă la viaţă. Tratamentul este unul foarte complex

Pentru bolnavii care sufera de aceasta boala foarte grava, acest tratament este singura salvare. O intreaga echipa de medici a beneficiat de pregatire, inclusiv in strainatate, pentru a putea pune in practica acest tratament. Pacientii trebuie sa indeplineasca anumite criterii.

 

 

 

Doi ani de zile au durat discutiile si indeplinirea criteriilor pentru ca si medicina ieseana sa se inscrie alaturi de centrul de la Institutul Fundeni din Bucuresti, unde se face transplant hepatic. In sfarsit, la Iasi, se va face transplant hepatic. Centru de la Iasi va functiona in cadrul Spitalului Sf. Spiridon, cea mai mare unitate medicala din Regiunea de Nord-Est. Saptamana viitoare, o comisie de la Agentia Nationala de Transplant (ANT) se va deplasa la unitatea medicala ieseana, pentru o ultima evaluare. 

Dupa cum a precizat ec. Ioan Barliba, managerul spitalului, toate criteriile au fost indeplinite si asteapta avizul din partea comisiei, pentru a se putea face primul transplant hepatic la Iasi. Din comisie face parte prof. dr. Irinel Popescu, directorul Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic Fundeni, prof. dr. Radu Deac, chirurgul care a efectuat peste 30 de transplanturi si mii de interventii pe cord deschis la Tg. Mures, si dr. Victor Zota, vicepresedintele ANT. La Spitalul Sf. Spiridondin Iasi, seful echipei de transplant hepatic este prof. dr. Cristian Lupascu, unchirurg cu experienta in domeniul interventiilor de transplant si care a beneficiat de o pregatire solida in centre de specialitate din afara granitelor tarii. 

Continuarea pe www.bzi.ro

Advertisements

Related posts

Epidemiologi: Copiii ar fi mai puţin contagioşi decât adulţii

Redacția

Cazuri grave la spital: Un bărbat intoxicat cu ciuperci otrăvitoare era să moară din cauza combinaţiei cu țuică. O femeie a mâncat ouă roșii de la Paști

Redacția

Gripa în România, pericol de epidemie la startul școlii. Medicii au făcut filtre la intrarea în clase

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site