NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Actul de sfințire al Parohiei ”Sf. Gheorghe”, din 1955 (VIDEO)

În urmă cu 65 de ani, în 1955, a început construcția Bisericii ”Sf. Gheorghe” din Fântânele. Mitropolitul Sebastian Rusan al Moldovei şi Sucevei a sfințit acest aşezământ de închinare.

Ionuț Daniel Gândac, vicepreședinte al Asociației ”Lumină și Dar” și instructor educator  a postat pe pagina sa de facebook un filmuleț, unde a dat citire primului act de sfințire al lăcașului de cult.

”În premieră istorică în vârstă de „65 de ani” s-a găsit ”Actul de sfințire Al Parohiei ”Sf. Gheorghe”, din anul 1955. I-am dat citire (am înțeles cu greu ce scrie după atâta vreme, scuzați erorile!)Veșnică pomenire ctitorilor și celor ce s-au ostenit. Mulțumim Iustin Anton și Cojocaru Ștefan !”, a precizat tânărul pe pagina sa de facebook.

În anii 70 (1970 – 1973) s-a reconstruit Casa praznicară a bisericii ”Sf. Gheorghe”, apoi în perioada 1973 – 1975 s-a împrejmuit curtea bisericii, latura dispre stradă cu grilaj de fier montat pe un soclu din bolovani de râu de la Pipirig şi din beton, iar părţile laterale din plăci prefabricate din beton armat, aceasta fiind îndrumată de către vrednicul spre pomenire preotul Sburlea Vasile, trecut la cele Sfinte în anul 1984.

  

Sub păstorirea şi gospodărirea parohiei de căre preotul Neculai Ancuţa, s-a racordat biserica şi casa parohială la alimentare separată cu gaz metan, cât şi alte îmbunătăţiri notabile.

Din anul venirii în Parohia Sf. Gheorghe a preotului Dumitru Cristea faţa bisericii s-a schimbat foarte mult, atât duhovniceşte, cât şi administrativ. Cu ajutorul preotului venit, în persoana lui Cristinel Hărmănescu, Duhul Sfânt, munca pastorală, filantropică şi orgnizatorică lucrează temeinic în păstrarea şi buna administrare a parohiei de către cei doi slujitori ai bisericii.

VIDEO

Advertisements

Related posts

Primarul cu ruleta a stârnit rumoare pe Facebook

Ema Roman

Litoralul: în curând, pentru toţi!

Redacția

Povestea de viață impresionantă a unui antreprenor din Iași! „John frizerul” are o frizerie care mergea binișor înainte de criză și acum moare de foame!

Redacția
Încarcă...