NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Actuala administrație, prin autoritățile competente, promite ordine în activitatea de taximetrie!

Activitatea operatorilor de taxi din municipiul Pașcani va face anul acesta obiectul unei analize a autorității locale. Asta după ce o parte din polițiștii locali care au ca atribuții verificarea activității taximetrelor, au prezentat o serie din problemele identificate.

Șeful Poliției Locale a explicat într-o emisiune la postul de televiziune Actualitatea Tv, că agenții instituției ce o coordonează au încercat în această perioadă să informeze societățile de taxi și șoferii despre o serie de lucruri de care trebuie să țină cont. Așa s-a ajuns la situația ca unii dintre ei să submineze autoritatea și să se simtă deranjați de atenționările primite.

„Pe domeniul taxiurilor la Pașcani nu există foarte multă ordine. Intenționăm să facem ordine pe acest capitol, nu am ajuns încă să facem ordine, este foarte mult de muncă și ne străduim să rezolvăm alte probleme, nu că nu am vrea, este în intenția mea în calitate de primar să fac ordine pe acest subiect. Cu siguranță în lunile următoare, în vara asta vom intra pe subiectul taximetrie„, a spus pe marginea acestui subiect primarul Marius Pintilie, în conferința de presă ce a avut loc ieri la sediul Primăriei.

Edilul local a explicat și ce anume dorește să corecteze pentru a îmbunătăți activitatea, astfel încât acest serviciu să se desfășoare în condiții de siguranță și civilizate.

  

„Vom analiza licențele, vom analiza numărul de licențe, cei care au licențe, cei care folosesc într-un fel sau în altul serviciul de taximetrie la Pașcani, dar poate sunt atribuiți altor comune de lângă Pașcani, sunt taxiuri care efectiv nu au niciun fel de licență, nu au niciun fel de aprobare de nicăieri și cu toate astea știu și eu că fac taximetrie la Pașcani. Vom vedea și locurile de parcare destinate pentru taximetrie, dacă se respectă locurile. Deci, intenționăm să facem ordine pe acest subiect și vă asigur că, într-un an de zile va fi mult mai multă ordine pe subiectul taximetriilor la Pașcani„, a mai spus Pintilie.   

Șeful Poliție Locale a mai afirmat în emisiunea de la Actualitatea Tv că sunt cel puțin nouă mașini de taxi care nu dețin licență. Mai mulți taximetriști se află într-un proces cu autoritatea locală, întrucât nu li s-au prelungit autorizațiile. Vasile Avasiloaie este de părere că ar trebui găsite soluții astfel încât toți operatorii de taxi să își desfășoare activitatea legal. Amenzile pentru practicarea activității de taxi fără licență sunt de până la 25.000 de lei.

Sunt însă și taximetriști care iau peste picior polițiștii, sau chiar sunt amenințați .

Advertisements

Related posts

Rățoi a ajuns la o înțelegere cu Pintilie! Va fi viceprimarul municipiului Pașcani!

Răzvan Grecu

Declarație șoc a șefului ARSACIS: „Apa meteorică este o decizie politică”. Iată cum pot agenții economici să scape de plata acesteia

Marius Parteni

Ședința extraordinară a consiliului local Pașcani (26 Ianuarie 2015) (VIDEO)

Redacția
Încarcă...