RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Actorul Dragoș Bucur revine după controversatul anunț că nu se vaccinează: „Sunt dator să răspund”

Actorul Dragoș Bucur a revenit cu o postare în care își explică mesajul care a stârnit controverse, când a anunțat că nici nu poartă mască, nici nu se vaccinează. El spune că e dreptul lui de a alege, fără să susțină că decizia de a nu se vaccina este „cea corectă”. Actorul mai afirmă că nici nu vrea să-și piardă libertatea de exprimare.

„Este prima oara cand sunt injurat la o scara atat de mare si sunt dator sa raspund atat injuraturilor cat si incurajarilor.

Cativa prieteni m-au sunat sa ma intrebe de ce nu tac, de ce a trebuit sa spun ce gandesc. Ei bine, aceasta intrebare este raspunsul la ea insasi. Am spus ce gandesc pentru ca oamenii au ajuns (iar) sa aleaga varianta in care tac si pastreaza pentru ei si familiile lor ceea ce cred, de teama ca nu cumva sa fie linsati public si ostracizati si sa nu isi piarda locurile de munca, prietenii, relatiile si sursele de venit. Acesta este un rezultat bine cunoscut obtinut cu mijloace noi.

Mi-a fost teama de reactia pe care impartasirea parerilor mele ar putea sa o nasca, apoi mi-a fost rusine de aceasta teama si de gandul meschin ca “E mai bine tac decat sa spun ce cred”. Cum de obicei aleg sa fac exact lucrurile de care imi e cel mai frica, asta am facut si acum.

  

Celor ce aleg sa injure si sa atace ii sfatuiesc sa se gandeasca la faptul ca in curand s-ar putea sa fie ei cei care nu vor mai avea libertatea de a exprima (sau chiar ataca) nici o idee sau o parere. Cred ca ne apropiem de acel moment si nu vreau sa particip la crearea lui”, a explicat actorul motivul pentru care a anunțat că nu se vaccinează și nici nu poartă mască.

Dragoș Bucur spune că e dreptul lui să fie în dezacord cu deciziile guvernului, precizând că alegerea sa de a nu se vaccina nu este neapărat cea corectă.

„Nu sustin ca decizia de a nu ma vaccina este cea corecta, dar sustin si apar libertatea de a lua singur aceasta decizie. Nu incurajez pe nimeni sa nu poarte masca, dar nu sunt de acord cu aceasta ordonanta militara si consider ca traiesc intr-o societate in care inca am voie sa nu fiu de acord cu guvernul si cu deciziile lui si sa imi exprim public acest dezacord.

Stiu sigur ca mai sunt oameni care gandesc ca mine, dar fie le este teama sa se exprime public, fie prefera sa stea departe de online.

Sunt un om cu familie, sunt artist, cred in Dumnezeu si in libertatea de expresie, sunt sustinator al luptei impotriva discrimarii si astea sunt valorile dupa care ma ghidez in viata.

PS-acum imi e teama sa citesc toate comentariile de la postarea precedenta, dar trec eu si peste teama asta!

Dragos”, și-a încheiat el postarea.

Dragoș Bucur a pornit o dezbatere aprinsă în mediul online după o declarație controversată făcută pe pagina sa de Facebook, în care spunea că nu poartă mască și că nu se va vaccina.

„În cazul în care nu aveați pe cine să înjurați: nu mă vaccinez și nu port mască”, a scris Dragoș Bucur marți pe Facebook.

digi24

Related posts

Proiect. Folosirea telefonului la volan, pedepsită cu suspendarea dreptului de a conduce

Redacția

Biserica ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Tătăruși va fi resfințită de Mitropolitul Moldovei

Răzvan Grecu

Zeci de milioane lei pentru regularizarea râului Siret

Redacția
Încarcă...