RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

ACTIVITATEA POLIŢIEI MUN. PAŞCANI ÎN PRIMELE 6 LUNI ALE ANULUI 2014

  În semestrul I 2014   Poliţia mun. Paşcani , a avut ca principale obiective creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni, prin protejarea persoanei, a patrimoniului, siguranţa stradală,siguranţa rutieră,prevenirea şi combaterea infracţionalităţii generate de grupurile infracţionale,precum şi asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri.

 

În perioada analizată, la nivelul subunităţii au fost organizate şi executate 266 acţiuni cu efective lărgite ( +20) şi 786 controale directe (+154).

  

Poliţiştii de proximitate au desfăşurat activităţi de prevenire în cadrul următoarelor proiecte :

·         Prevenirea delicvenţei juvenile

·         Prevenirea accidentelor rutiere

·         Prevenirea consumului de droguri

În cadrul acestor activităţi preventive, au fost constatate în flagrant un număr de 60 infracţiuni şi au fost aplicate în total 10.586 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 2.400.000   lei, cele mai multe dintre ele pentru abateri la regimul rutier,respectiv 9.381, fiind reţinute 317 permise de conducere şi 41 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost confiscate 19.609 ţigarete   şi 174 litri alcool de contrabandă şi 1.998 produse de panificaţie pentru care nu se deţineau documente de provenienţă.

Ca urmare a activităţilor preventive desfăşurate, infracţionalitatea sesizată pe raza mun. Paşcani ,în primele 6 luni ale anului 2014, a înregistrat o scădere de 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013.

În unităţile de învăţământ de pe raza de competenţă au fost sesizate 3 infracţiuni (-4) faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013.

În perioada analizată, poliţiştii păşcăneni au soluţionat un număr de 800 lucrări penale cu autori cunoscuţi şi necunoscuţi, fiind cercetate un număr de 233 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care 10 în stare de reţinere sau arest preventiv.

În urma acţiunilor desfăşurate în această perioadă de poliţiştii de la investigarea fraudelor au fost constatate 42 de infracţiuni economico-financiare, în care se efectuează cercetări.

În ceea ce priveşte situaţia evenimentelor rutiere, precizăm faptul că în semestrul I 2014, pe raza municipiului Paşcani au fost comise 15 accidente rutiere, dintre care 11 uşoare, soldate cu 15 persoane rănite uşor.

La nivelul zonei de competenţă, numărul evenimentelor rutiere înregistrează o uşoară scădere. Principalele cauze de producere a evenimentelor rutiere au fost : traversare neregulamentară,viteză neadaptată, neacordare prioritate pietoni.

Tot în această perioadă au fost puse în aplicare două mandate de arestare preventivă şi trei mandate de executare a pedepsei închisorii şi au fost depistate trei persoane urmărite naţional.

 

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Bătrân de 70 de ani găsit spânzurat în curtea casei

Redacția

Dosar penal și permis anulat după ce a fost prins băut la volan

Redacția

Bicicliști, echipați-vă corespunzător și respectați regulile de circulație!

Ema Roman
Încarcă...