RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Activitate suspendată pentru restaurante și localuri publice. Măsura, aplicată și sălilor de sport, de jocuri, saloanelor de frumusețe

Ministrul de interne,  Marcel Vela, a anunțat marți seara că se suspendă activitatea de servire și consum în restaurante, hoteluri, cafenele și localuri publice. Activitatea lor poate continua însă pentru livrare la domiciliu sau alte activități, care nu presupun clienți într-o incintă.

Este vorba de activitatea de servire şi consum a produselor alimentare şi a produselor alcoolice şi nealcoolice, derulată de localuri, cafenele şi alte localuri, în staţiile din interior sau exterior. 

Este permisă organizarea acestor unităţi pentru comercializarea produselor care nu presupun rămânerea clienţilor în interiorul unităţii”, a precizat Vela într-o declaraţie la sediul MAI.

„Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, activitate organizată de: restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice în spațiile destinate acestui scop, din interiorul sau exteriorul locației. Este permisă organizarea de către aceste unități economice de profil a activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de genul drive-in, room service sau livrare la client” (Marcel Vela)

  

De asemenea, vor fi închise sălile de fitness și saloanele de înfrumusețare. „Se suspendă toate activităţile culturale, ştiinţifice, religoasesportive, balneare, de îngrijire personală, realizate în spaţii închise”, a spus ministrul Vela.

„O altă decizie se referă la suspendarea tuturor activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise” (Marcel Vela)

Se interzice, de asemenea, desfăşurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100  de persoane în spaţii deschise. În cazul evenimentelor care reunesc sub 100 de persoane, distanţa între participanţi trebuie să fie de cel puțin un metru.

„Următoarea decizie interzice organizarea și desfășurarea oricărui eveniment care presupune participare a peste 100 de persoane în spații deschise. Organizatorii evenimentelor desfășurate în spații deschise ce presupun participarea a maximum 100 de persoane sunt obligați să dispună măsuri care să asigure distanța de minim un metru între participanți”.

Aceste măsuri sunt posibile, în virtutea stării de urgență instituite în România începând de luni, 16 martie 2020. Deciziile au fost luate într-o ședință a Comitetului de conducere a MAI, la care au participat secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, care „de ieri, fac parte din Grupul de Decizie de la nivelul MAI, cel care decide și propune acțiunile pe care le vom lua pentru combaterea răspândirii noului coronavirus”, a precizat Marcel Vela.

sursa DIGI24

Related posts

Alexandru Rafila: Certificatul verde expiră de la 1 februarie pentru cei care nu şi-au făcut doza booster de vaccin anti-Covid

Redacția

Nu găsiți în farmacii medicamentele de care aveți nevoie? Sunați la acest număr!

Redacția

Călătoriile neesenţiale în interiorul Uniunii Europene şi în afara ei ar putea fi restricţionate

Redacția
Încarcă...