NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
LocalPoliție

Acțiuni ale polițiștilor rutieri pășcăneni în cadrul proiectului ROADPOL Safety Days

În perioada 16-22 septembrie a.c., polițiștii rutieri din județul Iași intensifică acțiunile pentru reducerea accidentelor rutiere prin combaterea principalelor cauze generatoare.

Activitățile sunt desfășurate în cadrul Proiectului ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la importanța respectării regulilor de circulație.

Astfel, sâmbătă, 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Biroul Rutier Pașcani au organizat și desfășurat o acțiune pe raza de competență.

Obiectivul acțiunii a fost acela de creștere a gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice.

Advertisements
  

Prevenirea și combatea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor psihoactive, precum și a celor care nu respectă regimul legal de viteză reprezintă unul dintre obiectivele prioritare pentru polițiștii rutieri ieșeni, iar monitorizarea drumurilor publice din județ, se va face în mod constant, conform competențelor.

Advertisements

La acțiune au participat și reprezentanții Asociației WORLDSTREET, care au oferit conducătorilor auto opriți de polițiști flyere cu mesaje privind prevenirea implicării în accidente rutiere și odorizant auto cu mesaje de sensibilizare în acest sens.

De asemenea, ieri, 16 septembrie a.c., în urma acțiunilor rutiere derulate pe raza județului, au fost aplicate 131 de sancțiuni contravenționale, dintre care 24 pentru viteză, 28 pentru traversare neregulamentară, 6 pentru lipsă acte, 3 pentru trecerea pe culoarea roșie a semaforului electric, 12 pentru neportul centurii de siguranță, 2 pentru depășire neregulamentară, iar restul pentru alte abateri. Au fost reținute 20 de permise de conducere și constatate 2 infracțiuni.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Pieton lovit pe trecerea de pietoni în Târgu Frumos. Șoferului i s-a întocmit dosar penal!

Teona Gherasim

Două cântare electrice și mai multe produse din Republica Moldova, confiscate de polițiști

Ema Roman

Polițiștii din Târgu Frumos le-au vorbit elevilor despre violență și consecinţele consumului de droguri

Redacția
Încarcă...