RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Aceasta este turbina eoliana care a scos peri albi șoferilor în trafic. Are 125 de m înălțime, e cea mai înaltă din țară. Mai vin și altele

DTEK Renewables International a finalizat montarea primei turbine eoliene din parcul de la Ruginoasa: turbina este cea mai mare montată vreodată în România. Firma este deținută de miliardarul ucrainean Rinat Ahmetov, iar parcul va avea, în final, 10 turbine și o putere instalată de 60 MW.

Turbinele sunt de tip Vestas și au fost fabricate în Danemarca: au 125 metri înălțime și o putere de 6 MW (prima de acest fel din țară). Potrivit presei centrale, ridicarea acestei turbine este de fapt o dublă premieră în contextul în care de aproape 10 ani piaţa proiectelor eoliene a fost complet îngheţată în România.

Proiectul de la Ruginoasa are o valoare estimată la 90 milioane euro: la finalizarea investiției, centrala electrică va livra o cantitate considerabilă de energie în Sistemul Energetic Naţional, aproximativ 150.000 MWh/an. Parcul eolian ar urma să fie integral pus în funcțiune până la sfârșitul acestui an. Alte turbine sunt pe drum spre Iași în aceste zile, conform unor anunțuri ale CNAIR care a semnalat public că este vorba despre transporturi agarabaritice pe ruta Constanța – Ruginoasa.

Mai mult detalii pe apix.ro

  

Related posts

Concurs pentru ocuparea unui post în cadrul Primăriei Pașcani

Redacția

Poliția Rutieră cere Primăriei să realizeze un sens giratoriu în intersecția de la intrarea în Kaufland

Marius Parteni

Ședință extraordinară de Consiliu Local: Regulamentul de funcționare și organigrama Spitalulului Municipal de Urgență Pașcani pe ordinea de zi! Numărul de medici este de doar 57%, față de nevoile unității medicale!

Răzvan Grecu
Încarcă...