RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Acciza la combustibil „scade temporar”

 Partidele din coaliția de guvernare au ajuns la un acord de principiu privind reducerea la jumătate a accizei la carburanţi. Măsura ar urma să fie temporară şi ar trebui să ducă la scăderea cu un leu a prețului la pompă – potrivit ministrului finanțelor, Adrian Câciu. El a anunţat că în perioada următoare vor avea loc discuţii cu reprezentanţii Comisiei Europene şi cu marile companii distribuitoare pentru ca preţurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toţi consumatorii, persoane fizice sau companii. Liderii coaliţiei au stabilit, de asemenea, prelungirea și în luna aprilie a măsurilor de compensare a facturilor la energie electrică și gaze naturale. 

Reporter: Alina Stănuță – Liderii coaliției de guvernare au validat reducerea temporară cu 50% a accizei la carburanți, măsură care ar scădea prețul la pompă imediat cu peste 1 leu pe litru. Măsura a fost susținută de social-democrați, iar liderul PSD, Marcel Ciolacu, spunea că soluția este menită să stopeze valul de scumpiri.
Marcel Ciolacu: Am văzut și noi o scumpire a barilului de petrol, dar sperăm ca să echilibrăm acest lucru, și de aceea s-a venit cu propunerea de reducere a accizei. Noi vorbim de problemele pe care le au românii și să stopăm acest val de scumpiri. 

Reporter: PNL, de principiu, este de acord cu reduceri de taxe, accize, impozite, contribuții și orice înseamnă reducerea poverii fiscale – spunea liderul liberal, Florin Cîțu. El a menționat că susține măsura convenită de liderii coaliției prin care s-a ajuns la un acord de principiu privind scăderea accizei la carburanți, dar atrage atenția că dacă nu scade prețul la pompă, cineva trebuie să își asume.
Florin Cîțu: Eu sper că nu sunt prezentate doar aşa, să mai împușcăm un iepure, să spunem “facem această măsură”, pentru că ea costă 3-4 miliarde de lei. N-aş vrea doar să luăm banii din buzunarul nostru şi să-i transmitem în buzunarele companiilor. Problema este că dacă nu scade prețul la pompă, cineva trebuie să răspundă pentru asta. 

Reporter: Liderii coaliției de guvernare au mai decis să aplice și în luna aprilie ordonanța de urgență care plafonează și compensează facturile la energie electrică și gaze naturale. Pachetul complet de măsuri urmează a fi prezentat de premierul Nicolae Ciucă.

  

radio romania

Related posts

Bani pentru firmele care creează locuri de muncă

Redacția

Elevii și studenții care vor să se angajeze pe durata vacanței trebuie să știe că trebuie să respecte următoarele reguli

Redacția

Somerii ar putea incasa prime de angajare

Redacția
Încarcă...