RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Accident mortal! Șoferul avea 88 ani. O întrebare: până la ce vârstă poti conduce?

Din primele indicii, bărbatul a făcut infarct şi a intrat cu maşina în alte vehicule aflate la semafor pe bulevardul Carol I. Pensionarul nu a mai putut fi salvat de personalul medical venit la faţa locului. Conform permisului, reînnoit în 2017, el avea dreptul să conducă până la vârsta de 95 de ani.

Şoferul unui autoturism Ford în vârstă de 88 de ani ar fi făcut infarct la volan, apoi a izbit violent două autoturisme care aşteptau la semafor. Pensionarul în vârstă de 88 de ani se afla în autoturism cu soţia lui şi circulau dinspre Universitate către Fundaţie, pe banda de lângă bordură. Poliţiştii suspectează faptul că bărbatul a făcut infarct la volan, apoi a pierdut controlul volanului lovind mai întâi un autoturism Citroen, apoi un Suzuki, care aşteptau la semafor. În urma coliziunii, maşina în care se aflau vârstnicii s-a răsturnat.

Imediat, la faţa locului au ajuns medicii de la ambulanţă care l-au resuscitat pe bărbat, însă în scurt timp a fost declarat decesul. Poliţiştii care au început cercetările au căutat urme de frânare la faţa locului, însă nu au găsit. În acest caz, oamenii legii au deschis un dosar penal de cercetare.

„În jurul orei 8.30, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că pe bulevardul Carol I din municipiul Iaşi a avut loc un accident rutier mortal. Un bărbat de 88 de ani care ar fi condus un autoturism ar fi acroşat alte două maşini şi apoi s-a răsturnat. În urma accidentului a fost constatat decesul conducătorului auto şi rănirea pasagerei din acelaşi autoturism. De asemenea, ceilalţi doi conducători auto implicaţi în accident au fost testaţi alcoolscopic, iar rezultatul a fost negativ“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

  

Jurnaliştii Ziarului de Iaşi au aflat faptul că pensionarul îşi reînnoise permisul de conducere în anul 2017 şi avea valabilitate până în anul 2027. Accidentul care a avut loc aduce iar în discuţie situaţia medicală a şoferilor peste vârsta de pensionare deoarece accidente de acest tip nu sunt rare.

De exemplu, la sfârşitul anului trecut, un pensionar în vârstă de 89 de ani care circula la volanul unui autoturism prin Bucium, la o trecere din zona Trei Sarmale nu a observat o femeie şi copilul său şi i-a lovit. Acesta a frânat abia după ce a auzit coliziunea cu cei doi pietoni, şi chiar a şi recunoscut în faţa poliţiştilor că, fiind noapte, nu a observat cele două persoane.

Un pensionar a făcut infarct la volan la începutul anului, atunci când se afla în trafic la volanul unui autoturism în zona Petru Poni. Şoferul în vârstă de 74 de ani se afla în coloană aşteptând culoarea verde a semaforului, iar la un moment dat i s-a făcut rău. Maşina acestuia s-a deplasat în spate şi a lovit uşor o maşină care aştepta în rând.

Potrivit legislaţiei, la preschimbarea permisului de conducere, în momentul expirării acestuia, persoana trebuie să treacă mai multe examene, cum ar fi oftalmologic sau psihologic. De asemenea, medicul de familie trebuie să înştiinţeze poliţia rutieră în cazul în care un pacient este diagnosticat cu o afecţiune care îi diminuează capacităţile de condu­cere.

ziaruldeiasi.ro

Related posts

32 de copii pozitivi la Spitalul de Pediatrie. Cel mai mic e sugar de o lună

Redacția

Varianta ocolitoare pentru Podu Iloaiei poate fi gata în 2025. Iată calendarul lucrărilor

Redacția

Șoferul implicat într-un accident în care a murit un pășcănean și-a aflat sentința

Redacția
Încarcă...