RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Accident de muncă la societatea AgroComplex Lunca Pașcani. Doi zilieri au suferit răni grave!

Societatea fostului primar al Pașcaniului, este în mijlocul unei anchete a procurorilor, Poliției și Inspectoratului Teritorial de Muncă. Totul după ce doi zilieri s-au ales cu răni grave, ca urmare a unor activități agricole.

Vorbim de doi bărbați de 63 de ani, respectiv 59 de ani, care au ajuns în Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal Pașcani, ca urmare a faptului că le-au fost strivite degetele de la picioare.

Din informațiile noastre, oamenii lucrau la încărcarea sfeclei în camioane, pe un câmp din zona denumită “După Grădini”. Aceştia au fost surprinşi de banda unui utilaj folosit la încărcarea culturii.

“Din cercetările efectuate s-a constatat faptul că doi bărbați de 63, respectiv 59 de ani, angajați ai unei unități agricole, ar fi fost accidentați în timpul desfășurării activității. În cauză a fost deschis dosar penal, sub aspectul săvârșirilor infracțiunii de nerespectare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, și vătămare corporală din culpă. Cercetările continuă în acest caz”, ne-au precizat reprezentanții Biroului de Presă din cadrul IPJ Iași.      

  

Victimele au suferit răni grave, în zona picioarelor. Mai exact, le-au fost strivite degetele de la picioare. Banda de încărcare a sfeclei, a fost acționată în timp ce era îndreptată către un alt utilaj. Cei doi au fost transportați în Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal, apoi au fost supuși intervenției chirurgicale.

Cel de 63 de ani are degetele strivite la ambele picioare, în timp ce bărbatul de 59 de ani are numai la piciorul stâng. Incidentul s-a petrecut în data de 5 octombrie.

Am încercat să luăm legătura cu Dumitru Pantazi, cel care coordonează activitatea AgroComplex Lunca, dar el nu a putut fi contactat.

Pe adresa redacției a ajuns în weekend un mesaj, cel mai probabil din partea unui membru al familiei din rândul celor vătămați, prin care ni se atrage atenția că ancheta în acest caz nu este una corectă.

Related posts

ANM, noi avertizări de vreme extremă. Cod portocaliu de caniculă în 8 județe și în Capitală, Cod galben în alte 25 de județe

Redacția

 13 televizoare donate Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal Pașcani

Oana Cordoneanu

Fostul primar, Grigore Crăciunescu, se luptă cu Camera Deputaţilor pentru 94.000 lei. A descoperit că nu a încasat toată pensia specială

Redacția
Încarcă...