NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Accident de muncă, cu tentativă de mușamalizare, la operatorul de colectare și transport deșeuri!

Un accident de muncă, despre care se vorbește că urma să fie mușamalizat, s-a petrecut ieri. Victima este un angajat al operatorului de salubritate, ce se ocupă de colectarea și transportul deșeurilor.

Acesta este acum internat în Spitalul Municipal de Urgență Pașcani și urmează a fi supus unei intervenții chirurgicale. În decursul zilei de ieri, angajatul a fost prins de utilajul acționat automat, pentru descărcarea unui container în compactarea maşinii ce încărca deșeuri. Totul s-a întâmplat pe raza suburbiei Sodomeni.

“Avem cunoștință de acest incident. Inspectoratul Teritorial de Muncă a fost informat”, ne-a declarat reprezentanta Girexim Impex Universal, firmă care colectează deșeurile în Pașcani.

Angajatul societății are fracturi la o mână și un picior. El urmează să fie operat, după ce a fost transportat în Compartimentul de Primiri Urgențe cu un taxi. După incidentul din Sodomeni nu a fost apelat Serviciul de Ambulanță și Poliția. Victima a fost transportată acasă, după ce i-au fost puse niște bucăți de pânză peste răni. Din informațiile noastre decizia a fost luată de actualul manager al societăți EcoServ, Leonard Ursu. Mașina folosită pentru transportul victimei este un jeep, ce aparține societății personale.

Ieri seară, din cauza hemoragiei, soția victimei a solicitat un taxi și l-a dus pe bărbat la urgențe. Cazul a ajuns în atenția Poliției și Inspectoratului Teritorial de Muncă, după intervenția jurnaliștilor de la Actualitatea Tv.

Am solicitat astăzi un punct de vedere din partea lui Ursu pe acest subiect. În stilul caracteristic, el a spus următoarele printr-un mesaj.“Cred cu tărie că ești un nebun. Probabil mâine plouă și ai nevoie de un punct de vedere, dacă nu cumva eu am stabilit asta”.

După ce cazul a fost înregistrat oficial la ITM, Leonard Ursu a oferit un punct de vedere telefonic.“Ieri m-am văzut cu doamna Petrescu. Am mers cu bicicleta și după am condus mașina”, a spus acesta.

Întrebările noastre au fost acelea dacă are cunoștință de acest caz și dacă a transportat victima la domiciliu, ori a dispus măsura.

Nu ar fi primul caz al unui angajat al acestei societăți care se accidentează la locul de muncă. Acum două săptămâni de zile un altul și-a fracturat un picior în timpul programului, dar acest lucru nu a fost anunțat.

Girexim Universal, societate care coletează deșeurile din întreg județul, are punct de lucru la Pașcani, în incinta societății comerciale ce aparține directorului EcoServ, Leonard Ursu.

Advertisements

Related posts

Primăria Pașcani sfătuită să prioritizeze lucrările de toaletare

Marius Parteni

Iasul sub COD PORTOCALIU de VISCOL!

Redacția

Maricel Popa semnează la Iaşi 4 proiecte pentru eficientizarea energetică a unor localităţi. Printre ele se află și comuna Tătăruși

Redacția
Încarcă...