NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Abuz în serviciu făcut de Ursu de la CLP Ecoserv! 230 de metri pătrați dați spre folosința gratuită a unei societăți private! (DOC)

Leonard Ursu, directorul CLP Ecoserv SRL, și-a pus semnătura pe un contract de asociere în participațiune prin care 230 de metri pătrați din domeniul public au fost dați spre folosința gratuită a unei societăți comerciale care dorește înființarea unei autogări, în fața Gării din Pașcani.

Este vorba despre un document semnat în data de 8 octombrie 2020 între CLP Ecoserv SRL și SC Autogara Pașcani SRL, prin reprezentații legali Leonard Ursu și Neculai Cluci. Scopul principal al acestei asocieri este ca societatea Autogara Pașcani SRL să se poată autoriza și să obțină de la Primărie un aviz de funcționare.

În acest sens, CLP Ecoserv SRL îi permitea acestei societăți folosirea cu titlu gratuit a 230 de metri pătrați din parcarea Stației CFR Pașcani cu destinația de peron pentru îmbarcare-debarcare călători. Fără acest peron, societatea respectivă nu poate autoriza activitatea de autogară.

La schimb, CLP Ecoserv a primit dreptul de a folosi gratuit, pentru șoferii săi, toaletele și vestiarele amenajate de SC Autogara Pașcani SRL, într-un spațiu de 32 de metri pătrați închiriat în clădirea Stației CF Pașcani.

  

Subiectul a fost adus în atenția publică în ședința Comisiei de Circulție ce a avut loc ieri, unde Neculai Cluci, administratorul SC Autogara Pașcani SRL a solicitat eliberarea unui aviz de funcționare pentru autogara sa. Acesta a prezentat contractul de asociere în participațiuni cu  CLP Ecoserv SRL pentru a-și susține solicitarea.

Prezent în sala în care se desfășura ședința Comisiei de Circulație, primarul Marius Pintilie a intervenit și a explicat că un răspuns pentru această solicitare poate fi dat doar de către Consiliul Local. Totodată, acesta a mai arătat că în prezent, în urma finalizării unor litigii cu cei de la CFR, s-a luat decizia de întocmire a cărții funciare pentru terenul din fața Gării, astfel încât limitele de proprietate să fie fixate.

„Din punct de vedere al oportunității unei investiții acolo sau cu privire la solicitarea unei concesiuni, este atributul Consiliului Local. După ce se stabilește oportunitatea, se poate vorbi despre amplasarea de semne de circulație. Referitor la terenul de la Gară, pot să vă informez că după litigiul pe care l-am avut cu CFR, am fost cu cei de acolo în teren și am stabilit cumva unde este limita de proprietate, urmează să facem cartea funciară. După ce vom avea acea carte funciară, vom putea hotărâ dacă e oportun. Consiliul Local va decide acest lucru,”  a explicat primarul Marius Pintilie.

Cele spuse de primar au corespondență în legislația din România, în sensul că asupra folosirii domeniului public al unei localități poate dispune doar Consiliul Local. Acest aspect pune sub semnul întrebării pe legalitatea contractului de asociere în participațiune încheiat între CLP Ecoserv SRL și SC Autogara Pașcani SRL.

Întrebat despre acest lucru, Leonard Ursu s-a apărat susținând că acel contract nu a produs efecte decât pentru CLP Ecoserv SRL, cealaltă societate nefolosind până acum acea suprafață de teren. Ursu a mai transmis că ar trebui chemați procurorii, atunci când a fost întrebat dacă este vorba despre un abuz în serviciu.

„Unu: nu a produs efecte contractul acesta, decât în folosul societății Ecoserv. Cu alte cuvinte șoferii de la Ecoserv au un spațiu unde se pot odihni și să meargă la wc. Eu nu știu ca această societate să aibă aviz de funcționare și să funcționeze la Pașcani. Au mai fost astfel de contracte încheiate și între RAGCL și acea societate. Sunați la Parchet dacă credeți că e ilegal,” a răspun interpelării Leonard Ursu, directorul CLP Ecoserv SRL.

Cel mai probabil aceast contract nelegal va fi analizat în Consiliul Local, atunci când administratorii de la CLP Ecoserv SRL își vor prezenta raportul de activitate pentru anul 2020.

DOCUMENT

Advertisements

Related posts

Vremea se schimbă radical.Unde vor fi 15 grade în weekend

Redacția

Am aflat cât primește secretarul Irina Jitaru pentru a secretiza dispozițiile de primar ce prevăd creșteri salariale pe fondurile europene!

Răzvan Grecu

Marius Pintilie de acord să mute magazinul din fața Gării! Proiectul de sistematizare a fost plătit din banii săi în anul 2010! Concluziile liberalului:„Pantazi habar nu are pe ce lume trăieste!Nu plec de acolo, la fenta și șmecheria lui!

Răzvan Grecu
Încarcă...