NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Absolvenții de clasa a VIII-a susțin astăzi prima probă a evaluării naționale

Absolvenții de clasa a VIII-a vor susține astăzi prima probă a evaluării naționale, cea la limba și literatura română, potrivit calendarului aprobat de MECS.

Elevii aparținând minorităților naționale vor susține evaluarea la limbă maternă pe 23 iunie.

Ultima probă, cea la matematică, va fi susținută pe 24 iunie, iar rezultatele vor fi afișate pe 26 iunie, până la ora 16,00. În aceeași zi, între orele 16,00 — 20,00, se vor putea depune contestațiile, care vor fi rezolvate în perioada de 27 — 29 iunie.

Rezultatele finale după contestații se vor afișa pe 30 iunie.

Admiterea în învățământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea națională susținută de elevii clasei a VIII-a (75%) și media generală de absolvire a claselor V — VIII (25%).

Elevii vor putea completa fișele de înscriere pentru licee, împreună cu părinții și asistați de diriginții claselor a VIII-a, în perioada 3 — 7 iulie. Fișele vor fi verificate de părinți în perioada 4 — 8 iulie.

Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie. Pe 15 iulie se vor afișa în unitățile de învățământ gimnazial listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal.

Cea de a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de a treia în zilele de 3 și 4 septembrie.

În perioada 9 — 11 iulie se vor face înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special, iar în 6 — 8 iulie repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi.

sursa telem.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Comunicat de presă: Rezultate notabile obținute de către elevii și profesorii de la „Sadoveanu” la concursul Matematica fără Frontiere

Redacția

Iohannis: Noul an şcolar începe pe 14 septembrie; majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală

Redacția

ISJ a început pregătirile pentru definitivat şi pentru „bac“-ul de toamnă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site