NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

A vrut sa se imbogateasca peste noapte, insa nu s-a asteptat sa aiba telefonul interceptat

 Barbatul a pus la care o afacere din care urma sa scoata mai multi bani decat ar fi sperat vreodata. Ieri, judecatorii de la Curtea de Apel Iasi l-au condamnat definitiv.

Ieri, judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au decis condamnarea definitiva a unui traficant de droguri care a sperat sa dea un adevarat tun pe piata neagra a Iasului. Ioan Hutanu a fost condamnat la o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru comiterea infractiunii de trafic de droguri. 

  

Tanarul a fost arestat preventiv in luna octombrie 2015. Este vorba de un dosarcare vizeaza activitatea unui traficant de droguri, care a pus la cale o afacere prin care a sperat sa se imbogateasca peste noapte. Din probele stranse de procurori, rezulta ca individul a infiintat o cultura de cannabis in localitatea ieseana Todiresti, in scopul de a produce droguri pentru export. Avea deja un distribuitor din Belgia, interesat sa intre in afacere. Cand toate planurile de afaceri erau aranjate, dupa ce a recoltat cultura de cannabis, au intrat peste el procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). 

„În cauza exista suspiciunea rezonabila ca, în cursul anului 2015, inculpatul Hutanu Ioan a înfiintat o cultura de cannabis (cca 60 plante), pe raza localitatii Stroesti, com. Todiresti, jud. Iasi, ocupându-se în mod efectiv de întretinerea si îngrijirea culturii pâna în cursul lunii octombrie 2015, când a procedat la recoltarea plantelor de cannabis (inflorescente), pe care le-a transportat si depozitat în locuinta sa, situata în aceeasi localitate, intentionând ca, dupa uscarea acestora, sa le valorifice pe piata ilicita dintr-un stat european, catre un alt dealer de droguri aflat în legatura sa infractionala”, au precizat procurorii de la DIICOT Iasi. 

„În acest sens, la data de 15.10.2015, inculpatul a contactat telefonic o persoana din Belgia, stabilind detalii referitoare la tranzactionarea cantitatii de cannabis recoltata, pretul acesteia, precum si modalitatea de transfer a cantitatii de cannabis, dupa uscarea acesteia, din România în Belgia, urmarind astfel obtinerea unui folos material ilicit în valoare de 15.000 euro. În dimineata zilei de 17.10.2015, cu ocazia efectuarii perchezitiei domiciliare în imobilul apartinând inculpatului, situat în sat Stroesti, comuna Todiresti, jud. Iasi, a fost descoperita si ridicata cantitatea de 6,350 kilograme cannabis”, au completat procurorii. Pe perioada in care a fost supravegheat, Ioan Hutanu a avut si discutiile telefonice interceptate de procurori. 

Sursa: bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Exclusiv! Accident rutier grav într-o localitate din Iaşi! Un BMW a intrat într-un stâlp

Redacția

Accident rutier la ieșirea din Pașcani. Au fost implicate trei autoturisme

Teona Gherasim

Alcoolul le-a luat mințile. Un bărbat din Todirești și-a bătut fiul cu pumnii și picioarele până l-a băgat în spital. Un pășcănean și-a agresat vecinul

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site