NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

A murit Valeria Seciu, una dintre marile actrițe de teatru și film ale generației sale. Ea a înfiinţat una dintre primele trupe independente din România, Teatrul Levant

Valeria Seciu, una dintre marile actrițe de teatru și film ale generației sale, a murit marți la vârsta de 83 de ani, potrivit unui anunț al UNITER. Valeria Seciu, care a fost căsătorită cu actorul Octavian Cotescu, a avut roluri memorabile în piese de teatru și în filme, iar după Revoluție a fondat Teatrul Levant, una dintre primele trupe independente de teatru din România.

Potrivit Radio România Cultural, începând cu anul absolvirii și până în anul 1977, Valeria Seciu a jucat pe scena Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, în spectacole precum ”Enigma Otiliei” (1968), ”Idiotul” (1969), ”Cui i-e frică de Virginia Wolf?” (1970), „Regele Lear” sau „Richard al III-lea”.

Începând cu anul 1978, a jucat pe scena Teatrului Mic din Bucureşti.

Advertisements

Valeria Seciu a jucat şi zeci roluri în filme: „Înainte de tăcere”, „Ion: Blestemul pămîntului, blestemul iubirii”, „Vânătoare de vulpi”, „Adela” sau ”Sunt o babă comunistă”.

Advertisements
  

g4media

Advertisements
Advertisements

Related posts

95 de ani de la nașterea scriitorului “Leonard Gavriliu”

Redacția

Şansa 2010 organizează un concert Remember special

Oana Cordoneanu

Premieră locală din cauza COVID-19! Actualitatea TV a realizat, în direct, o emisiune în care moderatorul, invitații și regia tehnică au fost în locații diferite!

Redacția
Încarcă...