NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

A început modernizarea iluminatului public stradal din suburbia Gâștești

Primăria Municipiului Pașcani a început lucrările pentru modernizarea iluminatului stradal din suburbia Gâștești, prin înlocuirea corpurilor de iluminat. Lucrările fac parte din contractul de concesionare și modernizare a serviciului de iluminat public ce are o valoare de 5 ani de zile și va costa municipalitatea 21 de milioane de lei.

”De la începutul acestei săptămâni s-au demarat lucrările de modernizare la iluminatul public, în baza contractului de concesiune. Primele lucrări au loc în suburbia Gâștești. S-a început cu străzile Ciocârliei, Florilor și Pietriș. Se înlocuiesc corpurile de iluminat, stâlp cu stâlp. Acestea au un grad de protecție ridicat la intemperii. Toate echipamentele care deservesc iluminat pubic sunt noi – console braț, cablu de alimentare al corpului, clemele de legătură. Garaniția oferită este de 5 ani. Urmează și strada principala Gâștești. Se lucrează etapizat în funcție de accesul la rețeaua de iluminat, acolo unde lucrările se execută fără întreruperi de energie.”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a primarului Municipiului Pașcani, Dumitru Pantazi.

În acest an au fost prevăzuți doar 2 milioane de lei pentru lucrări de extindere și modernizare a iluminatului public, primarul Dumitru Pantazi declarând în luna mai că va căuta surse externe pentru a finanța întreaga investiție.

„Proiectul va fi implementat într-o perioadă relativ scurtă de timp. Contractul a fost semnat pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea de a fi prelungit cu încă 2 ani și jumătate. Pentru anul acesta, deja am prevăzut 2 milioane de lei cu posibilitate de suplimentare la rectificarea bugetară și vom încerca să găsim și alte surse de finanțare” , a spus primarul Dumitru Pantazi.

  

De implementarea acestei investiții se ocupă firma Urbio Led din Iași care a semnat anul acesta contractul de execuție în urma unei licitații publice controversate.

Advertisements

Related posts

Intervenție a muncitorilor de la Gospodăria Comunală, pentru tăierea unei sălcii

Marius Parteni

Autorităţile locale bagă gunoiul “sub preş”!

Redacția

Ministrul Muncii confirmă creşterea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie

Redacția
Încarcă...