RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieSocial

A început marea curățenie în comune. Operatorul județean de salubritate preia deșeurile voluminoase și pe cele periculoase

Nu trebuie decât să le duceți la punctele de colectare. Avantaj pentru cei care locuiesc la casă: e suficient doar să scoată deșeurile voluminoase în fața porții. Operatorul de salubritate Girexim Universal SA a început săptămâna aceasta campania de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase. Acțiunea se desfășoară în zona 3 a județului și se va încheia pe 29 martie 2024.

Județul este împărțit în patru zone – prima este cea de vest, de la Pașcani la Tg. Frumos, a doua este culoarul central de la Șipote și Plugari până la limita cu județul Vaslui prin Podu Iloaiei, iar zona 4, cea mai mică, este în jurul Hârlăului.

Zona 3 reprezintă toată jumătatea de est a județului și cuprinde comunele: Andrieșeni, Aroneanu, Bârnova, Bivolari, Ciortești, Ciurea, Comarna, Costuleni, Cozmești, Dagâța, Dobrovăț, Dolhești, Drăgușeni, Golăiești, Gorban, Grajduri, Grozești, Holboca , Horlești, Ipatele, Lețcani, Mădârjac, Mironeasa, Miroslava, Mogoșești Iași, Moșna, Movileni, Popricani, Prisăcani, Probota, Răducăneni, Rediu, Roșcani, Scânteia, Șcheia, Schitu Duca, Tansa, Țibana, Țibănești, Țigănași, Tomești, Țuțora, Trifești, Ungheni, Valea Lupului, Victoria, Vlădeni și Voinești. Municipiul Iași nu intră în această campanie.

Până vineri, 29 martie, puteți scăpa de deșeuri voluminoase – piese de mobilier, saltele, covoare, uși etc. – și de cele periculoase, precum ambalaje de la produse de igienizare, ambalaje de la vopseluri pe bază de ulei, spray-uri, cerneluri, adezivi și rășini cu conținut de substanțe periculoase, detergenți cu conținut de substanțe periculoase, anvelope etc.

  

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Iași precizează că deșeurile voluminoase vor fi depuse în punctele de pre-colectare existente pentru deșeurile menajere reziduale, de către locuitorii de la blocuri, sau în fața porții, pentru populația de la case. Cât privește deșeurile periculoase trebuie însă duse și lăsate exclusiv în punctele de colectare. 

https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/a-inceput-marea-curatenie-in-comune-operatorul-judetean-de-salubritate-preia-deseurile-voluminoase-si-pe-cele-periculoase–377104.html

Related posts

34 de posturi vacante la Casa de Pensii Iași

Redacția

Vremea 8 ianuarie – 5 februarie 2024. Ninsori și ger peste România, de săptămâna viitoare. Temperaturile minime ar putea coborî până spre minus 15 grade

Redacția

Guvernul a lansat portalul posturi.gov.ro, unde sunt anunţate posturile libere din administraţie

Redacția
Încarcă...