NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

A fost lansat programul ”Programul MOL pentru sănătatea copiilor” la Școala Specială

Miercuri, 3 octombrie, la Școala Specială Pașcani a fost lansat ”Programul MOL pentru sănătatea copiilor” și au fost prezentate rezultatele proiectului . Prin acest proiect a fost înființat și dotat cu echipamente specifice un cabinet de art terapie prin tehnica olăritului și a modelajului. Timp de aproximativ şase luni,130 de elevi de la această unitate şcolară au beneficiat de terapie prin artă, iar lucrările lor au participat la cinci expoziţii.

Astăzi am lansat ediția a IV-a a programului MOL care vizează vizează copiii cu deficiență mintală, cu diferite boli, cu dizabilități care sunt în curs de recuperare și învață la școli speciale. S-au înregistrat rezultate foarte bune, s-a realizat un cabinet de art terapie prin olărit și modelaj. Copiii lucrează cu lutul, confecționează obiecte foarte frumoase, au și un cuptor și se vede efectiv că s-a făcut un pas important. În fiecare an punem la dispoziție 300.000 lei, în total peste 200.000 euro. S-au înscris 57 de ONG-uri în decursul celor 3 ani, au fost incluși 5.600 de copii cu probleme. Am vizitat Școala Specială Pașcani, am văzut activitatea, și am lansat programul pe 2012. La final cinci organizații participante au prezentat rezultatele”, ne-a declarat Andras Imre, director executiv Fundația pentru Comunitate.

 Activităţile de art terapie prin tehnica olăritului şi modelajului vor fi derulate sub forma unei discipline opţionale, şi în cadrul cercului de art-terapie. Art terapia reprezintă folosirea terapeutică a creației artistice pentru îmbunătățirea stării emoționale a persoanelor care traversează perioade dificile în viață sau doresc să își îmbunătățeasca anumite abilități. Astfel, arta este utilizată ca mijloc de rezolvare a problemelor de comunicare sau de depășire a anxietății.

 „Este unul dintre cele mai importante proiecte implementat de Școala Specială. Prin art terapie, copiii noștri reușesc să se exprime, să-și dezvolte personalitatea, este și o formă de dezvoltare personală în  vederea integrării sociale și profesionale Toți copiii trec prin acest cabinet, indiferent de gradul deficienței sau de vârsta care o au. Vrem să dezvoltăm acest proiect într-o locație mai mare și cu alte componente din domeniul art terapiei, inclusiv desenul, muzica,dansul sau chiar un mic colț de croitorie”, ne-a declarat Gabriela Nedelcu, director Școala Specială.  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Gala premiilor de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” Paşcani

Ema Roman

CP: Patru elevi de la Colegiul Sadoveanu au participat la un proiect intitulat „Un început pentru tinerii antreprenori sociali” care s-a desfășurat în Turcia (FOTO)

Redacția

Încep înscrierile la clasa pregătitoare și clasa I. “Ziua porților deschise” la Școala „Iordachi Cantacuzino” și liceul „Mihai Busuioc”

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site