RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

A fost înregistrat primul deces din Iași din cauza noii tulpini COVID-19, Delta

În aceste momente, un pacient a decedat din Iași din cauza noii variante de COVID-19, Delta. Un bărbat domiciliat în judeţul Iași a murit în cursul zilei de marţi, 20 iulie 2021 ca urmare a infectării cu COVID-19, tulpina Delta.

Bărbatul este printre primele persoane care au fost diagnosticate cu tulpina COVID-19 originară din India. Altfel spus, primele cazuri semnalate în Iași au fost pe data de 6 iulie 2021.

Primul deces cauzat de tulpina Delta la Iași! Bărbatul făcea parte din primul val de persoane diagnosticate cu această variantă

Un bărbat domiciliat în județul Iași și care era internat la Spitalul de Boli Infecțioase a murit în cursul zilei de marți, 20 iulie 2021. Bărbatul fusese diagnosticat pe data de 6 iulie 2021 cu tulpina Delta.  Tulpina este responsabilă de creșterea cazurilor de COVID-19 în România. De exemplu, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate mai multe cazuri decât perioada precedentă. Vorbim despre dublarea numărului de persoane diagnosticate cu COVID-19 în România în doar o singură zi.

Pe data de 6 iulie au apărut primele cazuri de infectare cu COVID-19, Delta în Iași

Pe data de 6 iulie au fost confirmate primele cazuri de infectare cu tulpina Delta în Iași! Medicii ieșeni sunt în alertă după ce mai multe persoane au fost confirmate pozitiv cu noua tulpină. În total, zece persoane au fost confirmate pe data de 6 iulie. Trei pacienți din județul Iași, care au fost depistați cu noua tulpină, au vârste de 42, 61 și 68 de ani. Și o familie întreagă din județul Bacău este contaminată cu noua tulpină.

  

Spitalul de Boli Infecțioase, singurul centru de excelență din Moldova în diagnosticarea, tratarea și îngrijirea pacienților cu patologie infecto-contagioasă, a secvențiat și identificat doi pacienți COVID-19 cu tulpina Delta, diagnosticul fiind confirmat și la Institutul Național de Boli Infecțioase «Matei Balș». Sunt două persoane din Pașcani cu vârste de 68 și 61 de ani; o familie formată din șase membri (părinți, de 36 și 29 ani, și patru copii cu vârste de 3, 5, 7 și 8 ani), un pacient din alt focar în vârstă de 62 ani, aceștia fiind toți din județul Bacău. Pacienții, în marea lor majoritate, sunt proaspăt reîntorși din Irlanda, ceea ce ne-a determinat să ridicăm suspiciunea majoră de infectare cu tulpina Delta”, a declarat acea dată dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

bzi

Related posts

Viceprimarul din Ruginoasa și-a donat salariul pe o lună Spitalului Municipal Pașcani

Oana Cordoneanu

Directorul DSP Iași la Spitalul Municipal, ca urmare a unor sesizări. Unitatea medicală la mâna autorității publice!

Marius Parteni

Trei femei răpuse de gripă. Numărul total al deceselor înregistrate – 138

Redacția
Încarcă...