RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

A doua etapă de majorare a accizei la carburanți. Plinul este mai scump cu 16 lei decât în vară

Petrom a majorat astăzi prețurile carburanților cu doar 5 bani/litru. Oficial, de astăzi se aplică cea de-a doua majorare a accizelor la carburanți, aprobată de Guvern la sfârșitul lunii august, impactul fiind de 16 bani/litru la care se aplică TVA. În prezent, prețurile carburanților la cele mai ieftine sortimente a ajuns aproape de 5 lei.

 

Pe 30 august, Guvernul a decis să majoreze accizele la carburanţilor, motivând că în primele şase luni au avut încasări mai mici la buget deşi consumul a crescut. “Am făcut o analiză, acciza va creşte, după cum ştiţi, termenele pe care le-am stabilit sunt 15 septembrie, data la care va fi o creştere cu 16 bani pe litru pentru toate cele trei categorii de carburanţi, şi la 1 octombrie va fi o dată cu care va creşte cu înca 16 bani pe litru pentru aceleaşi trei categorii”, a spus ministrul Finanţelor la începutul şedinţei de guvern.

  

Practic, cele două majorări, fiecare de câte 16 bani/litru, însemna o scumpire a carburanţilor cu 38 bani/litru, întrucât se aplică şi TVA.

Continuarea pe www.capital.ro

Related posts

UE investeşte 2,2 miliarde euro în 140 de proiecte-cheie de transport. Investițiile din România care vor primi finanțare

Redacția

Cine întârzie cu plata facturii la curent va fi obligat să achite și ce n-a consumat

Redacția

Semnale trase de Consiliul fiscal în ajunul rectificării bugetare

Redacția
Încarcă...