NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

A crescut numărul românilor care se vaccinează anti-COVID

Aproape 18.000 de cadre medicale au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai mare număr de la începerea campaniei de vaccinare. Numărul total persoanelor vaccinate a ajuns astfel la peste 76.000.

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către INSP, situația din ziua de 7 ianuarie, ora 17.00, este următoarea:

Numărul de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore, prima administrare) este de 17.846.

Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare) este de 76.400.

  

Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 62 reacții comune și minore, dintre care: 27 reacții de tip local; 35 reacții generale.

Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 264 reacții comune și minore, dintre care:

– 119 reacții locale cu durere la locul injectării;

– 145 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tip urticarie);

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 precizează că investighează alte cinci reacții adverse în urma vaccinării.

Potrivit sursei citate, programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

digi24

Advertisements

Related posts

Eşti martor la un accident rutier? Trei paşi simpli pentru salvarea celui rănit

Redacția

Muncă titancă a ambulanţierilor, îmbrăcaţi ore în şir în combinezoanele de protecţie, la temperaturi extreme

Redacția

Orban cere implicarea medicilor de familie: Nu putem aglomera spitalele cu persoane care nu au nevoie de îngrijiri spitalicești

Redacția
Încarcă...