RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

83% dintre parole pot fi sparte în 1 secundă. Care e cea mai folosită parolă din lume

În 2022, cea mai folosită parolă din lume este “password”. Nu este un joc de cuvinte, ci rezultatul clasamentului anual întocmit de NordPass.

“În ciuda creșterii gradului de conștientizare a securității cibernetice, vechile obiceiuri se pierd greu. Cercetările arată că oamenii încă folosesc parole slabe pentru a-și proteja conturile”, arată compania care a întocmit lista. Potrivit analizei, în comparație cu datele de anul trecut, 73% dintre cele mai frecvente 200 de parole din acest an rămân aceleași.

83% dintre parolele de pe lista din acest an pot fi sparte în mai puțin de o secundă

În plus, 83% dintre parolele de pe lista din acest an pot fi sparte în mai puțin de o secundă, la fel ca și cuvântul “parolă”. Pe locul al doilea în topul celor mai folosite parole din lume se află “123456”, pe locul al treilea “123456789” (ambele pot fi ghicite în 1 secundă), pe locul al patrulea “guest” și pe locul al cincilea “qwerty”.

Potrivit studiului, “123456” este încă cea mai utilizată parolă în multe țări, precum Italia, Columbia, Franța și Japonia.

  

observatornews.ro

Related posts

De vorbă cu strada 16 Decembrie 2016: Procurorii pășcăneni interpretează altfel legea / Alegerile parlamentare se simt la buzunar

Redacția

Tradiții și obiceiuri de Sânziene / Drăgaica

Redacția

Lunea cea tristă. Astăzi este cea mai DEPRIMANTĂ ZI din 2017

Redacția
Încarcă...