NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

8 profesori ieşeni din 10 au primit calificativul „Foarte bine“ la inspecţie

Ce s-a discutat ieri la consfătuirea directorilor de şcoli cu conducerea Inspectoratului Şcolar? „Există paşi mici, dar siguri către un progres şcolar“, este concluzia inspectorului şef al ISJ.

Directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au discutat în cursul zilei de ieri despre proiectele desfăşurate în şcoli în primul semestru, dar şi despre problemele întâmpinate şi despre proiectele pentru cel de-al doilea semestru al acestui an şcolar. Întâlnirea, intitulată „Consfătuirea cu directorii din învăţământul preuniversitar“, a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară de la ora 11. „Este o prezentare a raportului activităţilor desfăşurate în primul semestru al acestui an şcolar.

Deşi acest semestru a fost unul foarte scurt, instituţia noastră a reuşit, prin inspectorii şcolari, să consilieze, să verifice, să monitorizeze la faţa locului toate cele 220 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică. Mai mult decât atât, prin intermediul celor cinci inspecţii generale pe care le-am realizat în unităţile de învăţământ, cu prioritate din mediul rural, am putut constata faptul că profesorii, cadrele didactice inspectate, au abilităţi şi competenţe profesionale, astfel încât, din 169 de profesori inspectaţi, 82% au obţinut calificativul «Foarte bine».

Asociind aceste date cu rata de promovare a elevilor pe toate nivelurile de învăţământ, putem conchide faptul că există paşi mici, dar siguri către un progres şcolar, că elevul este în centrul preocupărilor activităţilor din şcolile noastre şi, bineînţeles, în centrul activităţilor realizate de către Inspectoratul Şcolar“, a menţionat prof.dr. Genoveva Farcaş, inspector şcolar general al ISJ Iaşi. În ceea ce priveşte planul de activităţi pentru cel de-al doilea semestru, una dintre activităţile principale aflate în centrul atenţiei pentru ISJ va fi proiectul CRED, proiect strategic al Ministerului Educaţiei, judeţul Iaşi fiind, alături de alte două judeţe din ţară, cu activităţi în cadrul acestuia. În cazul judeţului Iaşi, proiectul are drept grup ţintă aproximativ 1.000 de elevi aflaţi în risc de abandon şcolar şi care beneficiază de activităţi de sprijin educaţional prin intermediul profesorilor.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Cea mai veche Grădină Botanică din România se află la Iași.Ea datează din secolul al XVII-lea și găzduiește peste 2.000 de specii de plante

Redacția

Hilar: Liderii PSD Iași, huiduiți de oameni pe stradă, s-au refugiat în sediul PNL. Au fost dați afară

Redacția

INFORMARE METEO: Se intensifică ploile şi vântul! La munte va ninge

Redacția
Încarcă...