NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

7 morţi din 76 de infectaţi cu coronavirus, într-un singur sat din Mureș

7 morți din 76 de infectați cu coronavirus, într-un singur sat din Mureș. E una dintre cele mai lovite de COVID-19 comunități din România. 

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Mureș a anunțat miercuri, 15 aprilie, că până la data de 14 aprilie în comuna Crăciuneşti au fost înregistrate 76 de persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus, iar 7 din cele 16 decese înregistrate la nivelul județului Mureș au fost înregistrate în aceeași comună mureșeană.

Au fost identificate şi izolate la domiciliu un număr de 224 de persoane (contacţi). De asemenea, în 7 dintre 76 de cazuri evoluţia a fost nefavorabilă soldându-se cu deces. Începând cu data de 24 martie 2020, dată la care a apărut primul caz simptomatic, Direcţia de Sănătate Publică Mureş a dispus următoarele măsuri epidemiologice în comuna Crăciuneşti: investigarea cazurilor suspecte, internarea cazurilor suspecte şi confirmate, identificarea contacţilor cazurilor confirmate, autoizolarea contacţilor, informarea membrilor de familie aflaţi în autoizolare să contacteze 112 în cazul apariţiei simptomatologiei, olaborarea cu autorităţile locale, judeţene privind identificarea membrilor şi respectarea măsurilor de autoizolare, asigurarea asistenţei medicale.„, se precizează în comunicat.

Conform aceleiași surse, „deoarece au fost înregistrate mai multe cazuri pozitive în interiorul unui număr limitat familii, a fost aprobat un plan gradual de înăsprire a măsurilor de limitare a răspândirii infecției cu Covid-19 în zonă, prin creșterea numărului de efective de forțe de ordine prezente în perimetrul afectat”, iar în acest moment Direcția de Sănătate Publică Mureș „monitorizează situația epidemiologică din zonă, urmând să informeze autoritățile județene în eventualitatea apariției unor noi situații de urgență în localitate, care impun măsuri rapide.”

  

OBSERVATOR

Advertisements

Related posts

Serviciul militar ar putea să fie reintrodus în România

Redacția

Explozie la o fabrică din Vaslui. Un angajat a fost grav rănit

Redacția

Astăzi sună alarma la dezastre

Redacția
Încarcă...