NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

56.400 de persoane din județul Iași vor primi gratuit măști de protecție de la Ministerul Sănătății

Peste 56 mii de persoane din județul Iași vor beneficia de măști de protecție distribuite gratuit pentru a se proteja față de virusul COVID-19. Măștile de protecție vor fi distribuite de către Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică cu sprijinul primăriilor din localitățile județului Iași. Vor fi alocate 50 de măști de persoană, județul Iași urmând a primi peste 2,3 milioane de astfel de produse de protecție. Vor beneficia de aceste ajutoare persoanele din familiile beneficiare de venitul minim garantat, dar și cele ce se încadrează la alocația pentru susținerea familiei. În categoria vizată se află și pensionarii cu venit de până la 704 lei și persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale

Peste 56 mii de persoane din întreg județul Iași vor beneficia de măști de protecție distribuite gratuit de autorități pentru a se proteja față de virusul COVID-19. În baza Ordonanței de Urgență 78/2020 emisă de Guvernul României, în întreaga țară vor fi distribuite apoximativ 2,3 milioane de măști de protecție pentru mai multe persoane aflate în categoriile de risc și care nu își permit să cumpere aceste produse. Conform OUG 78/2020, sunt patru categorii care vor beneficia de măștile de protecție alocate gratuit de către autoritățile publice.

Categoriile sociale care vor beneficia de măștile de protecție de la Ministerul Sănătății

Vor beneficia de aceste ajutoare prin distribuirea măștilor mai multe categorii de persoane. Vor beneficia de aceste ajutoare persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat. În județul Iași sunt aproximativ 5.900 de persoane încadrate la venitul minim garantat care ar urma să primească câte 50 de măști de protecție.
De asemenea, vor mai beneficia de măștile distribuite de Guvern și persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010.

În județul Iași sunt aproximativ 8.000 de persoane care se încadrează în această categorie. De asemenea, din categoria celor care vor beneficia de măștile de protecție se mai află și pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv. În cele 98 de localități din județul Iași sunt peste 39 mii de pensionari cu venitul sub 704 lei inclusiv care vor beneficia de măștile respective. De măști de protecție vor beneficia și 3.500 de ieșeni încadrați în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale. În total sunt circa 47.400 de persoane din județul Iași care vor beneficia de măștile respective distribuite de către Ministerul Sănătății.

  

Măștile pentru protecția împotriva COVID-19 vor fi distribuite prin Direcția de Sănătate Publică în localitățile din județul Iași

Măștile pentru cei peste 47 mii de ieșeni vor ajunge la Direcția de Sănătate Publică, instituție subordonată Ministerului Sănătății, pentru a fi apoi distribuite către autoritățile publice locale din județul Iași.

„Așteptăm listele cu persoane defavorizate de la unitățiile administrativ-teritoriale din județ, după care le vom transmite la Ministerul Sănătății. Ulterior, vom primi aceste măști de protecție destinate județului Iași și le vom distribui reprezentanților primăriilor ieșene”, a spus Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Iași.

BZI

Advertisements

Related posts

Germania a extins lockdown-ul până la 14 februarie

Redacția

DSP face listele cu persoanele care vor fi vaccinate primele anti-COVID

Redacția

Numărul virozelor respiratorii creşte de la o zi la alta

Teona Gherasim
Încarcă...