NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

4 mituri populare despre îngrijirea părului: cât sunt de adevărate?

Probabil că le-ați auzit pe toate – „nu folosiți balsam dacă aveți părul gras” sau „tunsul frecvent al părului îl va face să crească mai repede” – acele mituri ale îngrijirii părului care există de atâta timp, încât mulți dintre noi le-am acceptat deja ca fapt științific.

Totuși, există o mulțime de știri false, atunci când vine vorba de a determina cum trebuie să aveți grijă de părul dvs. Pentru a vă ajuta să separați faptele de ficțiune, haideți să descoperim adevărul despre unele dintre cele mai frecvente concepții greșite despre păr. De la cât de frecvent ar trebui să vă spălați părul sau dacă ar trebui să folosiți sau nu balsam, iată adevărul despre îngrijirea părului.

Mit: Tunderea frecventă a părului îl face să crească mai repede.

Se crede că, dacă vă tundeți la fiecare 4-6 săptămâni, acest lucru poate accelera procesul de creștere a părului, dar adevărul este că acesta este doar un mit. Creșterea părului are loc la rădăcini, nu la vârfuri, astfel încât tăierea vârfurilor părului dvs. (care ar trebui să știți că nu sunt entități vii) nu afectează de fapt foliculii care sunt responsabili de creșterea părului. Cu toate acestea, în timp ce tunsorile obișnuite pot să nu afecteze cât de repede sau cât de mult crește părul dvs., nu se poate nega că ajută la aspectul general al părului dvs., deoarece ajută la eliminarea vârfurilor despicate, care de multe ori pot face părul să pară subțire sau rar în partea de jos.

Dacă încercați să vă faceți părul să crească, vă recomandăm să vă tundeți vârfurile la fiecare 8-12 săptămâni, pentru a menține vârfurile despicate la distanță în timp ce crește. Puteți adăuga, de asemenea, un supliment precum Forcapil de pe Emag în dieta dvs., alături de alimente precum pește gras, nuci și semințe, pentru a ajuta la stimularea foliculilor de păr, astfel încât părul dvs. să aibă tot ce îi trebuie pentru a crește lung și puternic.

Advertisements
  

Mit: Șamponarea frecventă îi dăunează părului.

Având în vedere creșterea popularității șamponului uscat în ultimii ani, probabil ați auzit că șamponarea frecventă le poate provoca daune grave firelor dvs. de păr. Nu este adevărat. Cât de des vă șamponați părul depinde în totalitate de dvs. și de tipul de păr, coafura și stilul dvs. de viață.

Dacă părul este gras la rădăcini, spălați-l. Dacă nu, săriți peste spălare până când începe să se simtă din nou gras. Oricum ar fi, ar trebui să vă asigurați că vă spălați părul cu un șampon formulat pentru tipul dvs. de păr cel puțin o dată la fiecare două zile, deoarece spălarea mai puțin frecventă poate duce la acumularea de celule moarte, reziduuri de produse, sebum și bacterii – toate acestea pot provoca inflamații pe scalp.

Advertisements

Mit: Stresul provoacă albirea părului.

Mama dvs. este probabil vinovată pentru această concepție greșită obișnuită, care este cel mai probabil un mit. Acest lucru se datorează faptului că părul cărunt este o ecuație multivariabilă, care este determinată în principal de genetică și îmbătrânire. Pe măsură ce îmbătrâniți, produceți în mod natural mai puțină melanină (moleculele responsabile de culoarea părului dvs.), ceea ce face ca părul nou să crească alb. Cu toate acestea, deși există în prezent puține dovezi științifice că stresul face ca părul dvs. să devină efectiv alb, acesta poate accelera procesul de îmbătrânire și cădere a părului, ceea ce v-ar determina să aveți mai multe fire de păr albe, dacă corpul dumneavoastră produce deja mai puțină melanină. Cu alte cuvinte, în timp, stresul poate grăbi procesul de albire, dar nu există dovezi științifice puternice care să demonstreze o relație cauză-efect, deci de ce să vă stresați?

Mit: Nu ar trebui să folosiți balsamul dacă aveți părul gras.

Părul gras nu este cauzat de hidratarea părului. În schimb, se produce atunci când prea mult sebum – un tip de ulei pe care corpul îl produce în mod natural – este produs de țesuturile scalpului, provocând acumularea sa. La fel ca un șampon adecvat, balsamul nu este numai în regulă pentru utilizarea pe tipurile de păr gras, ci și necesar, deoarece ajută la asigurarea unei doze sănătoase de hidratare și protecție pe care altfel nu le-ar primi. Cheia este să găsiți unul care să funcționeze pentru nevoile dvs. individuale de păr. Vă sfătuim să aplicați balsamul doar la vârfuri, evitând în totalitate scalpul, pentru a vă menține părul voluminos.

Advertisements
Advertisements

Related posts

De ce vacanta in Delta Dunarii poate fi considerata o aventura minunata a vietii tale

Redacția

TOP 3 accesorii care nu trebuie să lipsească unui telefon

Redacția

X Factor: Se aude o voce cavernoasă din cramă: Pășcăneanul Andrei Bordianu, oenolog! (VIDEO)

Redacția
Încarcă...