NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

332 de elevi din municipiu vor primi burse sociale, de studiu sau de merit dacă legislativul local va fi de acord cu inițiativa consilierei Carmen Apostol

Legislativul local va avea pe ordinea ședinței de luni două proiecte de hotărâre promovate de consiliera PSD, Carmen Apostol, ce au ca subiect acordarea burselor sociale, de studiu și de merit pentru anul 2015.

 

Din cele două proiecte reiese că vor putea fi susținute de municipalitate 332 de burse pentru care vor fi alocați 107.580 de lei. Cuantumul bursei sociale va fi de 50 de lei, iar pentru a putea fi solicitată elevul trebuie să aibă nota 10 la purtare și o situație materială dificilă. Departajarea cererilor se va face în funcție de venitul mediu pe membru de familie, inițiatorul neimpunând un plafon fix. Bursele vor fi acordate la începutul fiecărui an și vor fi revizuite semestrial în funcție de modificare veniturilor familiei. De asemenea, bursa socială se poate pierde dacă nota la purtare este mai mică de 10.

  

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2015

{module FĂ O NOMINALIZARE PENTRU Gala Actualitatea TV 2015}

Cuantumul burselor de meri sau de studiu este de 60 de lei, iar acestea se pot accesa de elevii care au avut minim media 8.50 pe anul sau semestrul precedent și nota 10 la purtare. În cazul celor de studiu se va ține cont și de veniturile pe membru de familie, pe ultimele 3 luni, care nu trebuie să depășească salariul minim pe economie.

La fel ca și în cazul celor sociale și bursele de merit și de studiu se vor revizui semestrial.

Inițiatorul proiectului a mai propus și o distribuție a acestor burse pe unitățile de învățământ în funcție de numărul elevilor și anume 1% burse sociale și 3% burse de merit și studiu. Astfel, Liceul teoretic Miron Costin va primi 37 de burse sociale și 34 de studiu și merit, Colegiul Național Mihail Sadoveanu: 40 sociale și 36 de merit și studiu, Colegiul Tehnic Cf Unirea: 31 sociale și 22 de merit și studiu, Liceul Tehnologic Economic Nicolae Iorga: 22 sociale, și 10 de merit și studiu, Liceul Tehnologic M. Busuioc: 8 sociale și 11 de studiu și merit, Școala Iordache Cantacuzino: 22 sociale și 10 de merit și studiu, Școala Lunca: 17 sociale și  4 de merit și studiu, Școala Sodomeni: 8 sociale și 3 de merit și studiu, Școala Gâștești: 14 sociale și 3 de merit și studiu.

Menționăm că în regulamentul de acordare a burselor apare și o secțiune de performanță conform căreia elevii primesc bursă dacă elevii au obținut locurile I ,II, sau III la etapele județene ale olimpiadelor școlare naționale sau s-au calificat la loturile naționale. Acestea se acordă o singură dată la sfârșitul anului, suma lor nefiind însă stipulată în document.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Numar record de copii inscrisi la clasa pregatitoare, in judetul Iasi

Redacția

Lucrările de amenajare aproape de final, pentru relocarea activității Școlii ”Iordache Cantacuzino, la unitatea din Fântânele

Oana Cordoneanu

Tu știi unde îți trimiți copilul de luni? Dezastru în caz de incendiu sau cutremur în școlile și grădinițele din Pașcani! Lista instituțiilor de învățământ ce nu au aprobări de la ISU și DSP!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site