RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

300 de angajați ai Poștei, doar personal TESA, vor fi concediați

Disponibilizarea personalului Poştei Române din zona administrativă şi de conducere nu va avea loc mai devreme de luna iulie a acestui an, iar cele 300 de persoane vizate până în prezent de această măsură nu fac parte din zona operaţională, a declarat, joi, directorul general al Poştei Române, Horia Grigorescu.

“Personalul TESA din Poşta Română reprezintă 1.785 de persoane, iar 143 personal de conducere. Vreau să subliniez şi să fie foarte clar, să nu existe semne de întrebare: nu vorbim de disponibilizări din zona de operaţional, nu vorbim de disponibilizarea factorilor poştali, agenţilor poştali, diriginţilor, oficiantelor din oficiile poştale, ci vorbim exclusiv de zona aceasta a personalului din TESA”, a precizat Georgescu.

El susţine că procesul de restructurare a numărului de angajaţi din Poşta Română vine ca o componentă a planului de reformă, nefiind o măsură luată în 2021 ca urmare a unei situaţii particulare, ci face parte tocmai din procesul de reforma inclus în planul de dezvoltare al companiei prin această componentă de eficientizare a resursei umane.

“Vorbim în momentul de faţă de o analiză pe care o realizează colegii din zona administrativă atât la nivel central cât şi la nivel teritorial, la cele 8 sucursale regionale şi 42 de oficii judeţene de poştă. În urma unei prime analize am identificat faptul că urmare a proceselor de investiţii pe care le-am demarat şi implementat sau urmează să le implementăm, a modificării profilului de business al Poştei trebuie să ne eficientizăm şi din această perspectivă, iar cifra la care am ajuns în momentul de faţă este o cifră care vizează următoarele categorii punctuale: 21% din zona administraţiei centrale şi 13% din zona administraţiei de la nivel teritorial şi regional. În cifre absolute înseamnă 16% din zona personalului administrativ şi de conducere, asta presupune totodată comasarea sau desfiinţarea anumitor poziţii de conducere din cadrul companiei Posta Române, iar în cifre absolute vorbim de aproximativ 300 de oameni care sunt vizaţi de această măsură”, a explicat Georgescu.

  

ziarul de iasi

Related posts

Pășcăneanca Doina Cepalis își extinde afacerea: “Avem cerere peste capacitatea de producţie. Ne gândim să construim o nouă fabrică”

Redacția

Zmeura a început să se coacă. Producătorii abia fac faţă comenzilor

Redacția

Cei mai mulți români sunt afectați de scumpirea alimentelor: „O pâine din aia mică a ajuns de la 1,8 lei la 2,5-3 lei. Uleiul e 10 lei”

Redacția
Încarcă...