NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Magazin Monden

3 sfaturi valoroase pentru a avea un spațiu luminos

Luminarea unui spațiu interior, oricât de mare sau de mic ar fi, se realizează în mod corespunzător doar în momentul în care reușești să ții cont de toate aspectele legate de acest subiect. Atmosfera pe care dorești să o obții, activitățile pe care le desfășori de obicei în spațiul respectiv, aceștia sunt doar câțiva dintre parametrii de care trebuie să ții cont atunci când alegi modalitatea perfectă de iluminat. Iată ce ar fi bine să faci atunci când dorești să obții un spațiu bine luminat.

Alege corpurile de iluminat de dimensiunea potrivită

Volumul camerei este unul dintre aspectele importante de luat în calcul atunci când dorești să ai un spațiu bine luminat, deoarece în funcție de acesta trebuie alese Corpuri de iluminat și lustre potrivite, de dimensiunea potrivită. Astfel, alege corpuri de iluminat mari și chiar în număr mai mare dacă este vorba despre o încăpere mare și corpuri de iluminat mai mici sau mai puține dacă este vorba despre un spațiu mai mic. De asemenea, ține cont și de destinația încăperii, deoarece într-o sufragerie vei avea întotdeauna nevoie de mai multă lumină decât în dormitor, de exemplu. 

Alege corpurile de iluminat potrivite pentru toate cele trei tipuri de iluminare

La modul ideal, iluminatul unei încăperi se împarte în trei categorii distincte: lumina generală, lumina funcțională și lumina ambientală. Lumina generală este cea care luminează întreaga încăpere, cea directă este direcționată către o zonă anume, iar lumina ambientală este cea utilizată pentru a crea o atmosferă specifică – o lumină difuză, poate chiar colorată. Pe lângă acestea, pentru o atmosferă potrivită, alege elementele de decor potrivite. Lumina potrivită, mult spațiu liber, elemente de decor verzi și tablouri moderne care prezintă peisaje sau amintiri unice, toate acestea pot crea atmosfera potrivită într-o cameră modernă. 

Înveselește camera cu lumina potrivită

Pentru ca un spațiu interior să fie iluminat în mod corespunzător, lumina aleasă trebuie să fie una plăcută, liniștitoare, dar în același timp să fie și suficientă. Ai grijă să nu cazi în extreme și să alegi fie elemente insuficiente de iluminat, fie prea multe elemente sau prea puternice, acestea creând o atmosferă agresivă, obositoare. Contrastul umbră – lumină este cel care redă unei încăperi aerul potrivit, iar elementele de iluminat auxiliare sau elementele de decor pe care le găsești pe Furnio.ro te pot ajuta să creezi spațiul pe care ți-l dorești fără a depune eforturi prea mari.

  

Sursa de imagine: svetlana_apo / Shutterstock.com

Advertisements

Related posts

Descopera ce sa NU faci daca vrei sa castigi bani din pariuri

Redacția

Pe ce poți să pariezi când nu sunt meciuri

Redacția

Balul Bobocilor la Liceul Miron Costin. Invitat special-raperul Killa Fonic (VIDEO)

Redacția
Încarcă...