Poză de Daniel McCullough pe Unsplash.com
Proiectarea unei case poate fi o adevărată provocare, un proiect de durată încheiat cu starea de satisfacție de a fi construit un loc căruia să îi poți spune acasă, personalizat în funcție de nevoile tale. Fiecare etapă din construcția căminului tău presupune câteva aspecte la care ar trebui să fii atent, deoarece între acestea ar trebui să existe o conlucrare perfectă, astfel încât rezultatul să fie cel așteptat.
Care sunt cele mai importante detalii atunci când construiești?
Verificarea accesului la utilități
Racordarea la utilități a unei locuințe din timp te scutește de griji și cheltuieli ulterioare, de autorizații și stres. De multe ori însă, se poate întâmpla ca terenurile să nu fie racordate și astfel să fie nevoie să găsești soluții pentru acoperirea nevoilor de alimentare, precum în cazul apei potabile, a surselor de încălzire sau electricității. Pentru alimentarea cu apă a locuinței poți folosi o pompă submersibilă pentru apă curată de la hornbach.ro. Rolul acestei pompe este acela de a extrage apa din puțuri sau fântâni, pentru a o pompa în cadrul circuitului de țevi spre consumatorii finali. În cazul încălzirii locuinței, dacă terenul nu prezintă racordare la rețeaua de gaz, atunci poți folosi ca soluție de rezervă încălzirea cu o centrală pe lemne sau peleți, care îți va oferi randamentul termic dorit.
Proiectarea eficientă a casei
Înainte de a te apuca efectiv de lucrările de construire, ar trebui să verifici ca proiectul tehnic să fie corect realizat. Erorile de proiectare sunt dificil de remediat în timpul execuției și din acest motiv este nevoie să verifici temeinic planșele și memoriul tehnic, pentru a te asigura că spațiul pe care îl construiești corespunde cerințelor și exigențelor tale.
În același timp, va trebui să iei legătura cu o firmă de proiectare și arhitectură care să vină cu idei potrivite de ridicare și amenajare a căminului tău care să respecte legislația și regulile de construire. Pe baza studiului geotehnic (a zonării termice și seismice) corelat cu cerințele de exploatare ale spațiului, specialiștii vor realiza proiectul casei tale de vis, care să reziste oricărui tip de solicitări și intemperii naturale.
Achiziționarea materialelor
Înainte de a începe lucrările de construire este necesar să ai în vedere realizarea devizelor și estimarea cantității de materiale necesare. De la armătură la saci de ciment, pietriș, nisip sau la elemente din lemn ori prefabricate din beton, toate materialele trebuie să fie prinse în devize, astfel încât să poți avea un control mai bun asupra bugetului. Făcând o estimare a materialelor îți va fi mai ușor să realizezi lucrările, pentru că nu va mai trebui să întrerupi etapele de construire pentru aprovizionare, iar acest lucru înseamnă un timp mai scurt pentru execuție.
Atunci când achiziționezi materialele de construcții, orientează-te către magazine care dețin în depozit cantități mari, conform cerințelor proiectului tău sau care au logistica necesară pentru a face aprovizionarea direct pe șantier atunci când lucrările sunt pe cale să înceapă. De cele mai mai multe ori, vei vedea că achiziția materialelor din magazine foarte bine aprovizionate înseamnă și prețuri personalizate în funcție de proiectul tău, iar acest lucru te poate ajuta să eficientizezi bugetul pentru construirea casei tale.
Realizarea unei case de vis necesită o foarte bună organizare, dar și cunoașterea unor detalii importante, care te pot ajuta să economisești și să construiești mai ușor. Așadar, un proiect foarte bine realizat, obținerea autorizațiilor de construire, verificarea posibilităților de utilizare a resurselor, dar și alegerea materialelor de construcții potrivite sunt elementele cheie ale realizării unei construcții care să răspundă în totalitate nevoilor tale.