RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

28 FEBRUARIE – ZIUA PROTECŢIEI CIVILE DIN ROMÂNIA

Zi importantă! Mâine este sărbătorită Ziua Protecţiei Civile din România, dată la care Regele Carol al II-lea semna Înaltul Decret Regal din 1930, publicat la 23 martie 1933 în Monitorul Oficial al României ca Regulamentul Apărării Pasive contra Atacurilor Aeriene. Momentul este considerat drept actul de naştere al Protecţiei Civile, instituţie care, iniţial, purta denumirea de “Apărare Pasivă”.

 

De-a lungul timpului, specialiştii „Armei Vieţii” au participat, cu profesionalism şi devotament, la numeroase misiuni de salvare în zone de risc, pentru combaterea efectelor inundaţiilor, a fenomenelor meteorologice severe, a alunecărilor de teren sau pentru asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul conflictelor militare. Mereu pregătiţi de intervenţie şi preocupaţi în permanenţă de creşterea nivelului profesional, componenţii săi s-au raliat cerinţelor timpului şi au dezvoltat o structură flexibilă care astăzi face cinste mecanismului contemporan de gestionare a situaţiilor de urgenţă, adaptat standardelor UE şi NATO. Din anul 2004 activitatea de protecţie civilă se desfăşoară la nivel naţional în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă iar la nivelul judeţului nostru în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Mihail Grigore Sturdza” al Judeţului Iaşi.

  

Cu prilejul acestei aniversări, ISU Iaşi organizează o serie de activităţi, astfel:

–   o expoziție de prezentare a autospecialelor de intervenţie și a echipamentelor din dotare, ce se va desfășura pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, între orele 09:00 – 15:00;

– activități de informare preventivă și distribuire de pliante cu reguli de comportare la cutremur, în locația mai sus menționată. Alături de salvatori, la această activitate vor participa și studenți ai Facultății de Pompieri și voluntarii I.S.U.J. Iași;

– “ Ziua Porţilor Deschise”, activitate desfăşurată în subunităţile ISUJ Iaşi (Detaşamentul 1 Iaşi, Detaşamentul 2 Iaşi, Secţia Paşcani, Secția Târgu Frumos).

Invităm ieșenii să ni se alăture în această zi de sărbătoare și să cunoască tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvareconfom ISU Iași.

Related posts

Meteorologii anunţă două săptămâni călduroase în cea mai mare parte a României

Redacția

Toate informațiile necesare turiștilor care merg în vacanță în UE, publicate pe site-ul Re-open EU

Redacția

”Târgul de Meșteri” de la Târgu Frumos și-a deschis astăzi porțile, sub semnul ploii

Oana Cordoneanu
Încarcă...