RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

24 de noi infectări cu COVID şi 30 de externări în ultimele 24 de ore în județul Iaşi

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 29 septembrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 4935 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 24 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2929 au fost externate (cu 30 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă). În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 3 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind acum de 153.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 29 septembrie 2020, erau ocupate 397 de paturi, din care 20 de paturi ATI.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 29 septembrie 2020, un număr de 967 de persoane se află în izolare, iar 1158 de persoane sunt carantinate la domiciliu. Din acestea, pentru 228 de persoane, măsura carantinării a fost instituită de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Menţionăm că potrivit legislaţiei în vigoare, carantina se impune pentru contacţii direcţi cu persoane confirmate, dar şi pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, conform INSP.

  

ziarul de iasi

Related posts

Raport INSP: Aproape 80% din decesele înregistrate săptămâna trecută au fost la persoane nevaccinate

Redacția

Spital Covid la Pașcani!? Iașiul primește cu greu pacienții cu noul coronavirus! 3 infectați cu SARS – COV2 au fost blocați la Spitalul Municipal Pașcani!

Răzvan Grecu

A fost semnat astăzi primul contract pentru lucrări de la Spitalul Regional de Urgență Iași!

Redacția
Încarcă...