NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

19 Septembrie – Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere

Organiza ția Polițiilor Rutiere din Europa – TISPOL realizează și în cursul anului 2018 Proiectul EDWARD, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

 

  

Proiectul EDWARD este susținut de Comisia Europeană și își propune, ca anul acesta, ziua de 19 septembrie să devină  Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere  și se subscrie acțiunii „Focus on the road”, stabilită de Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa – TISPOL, la nivelul țărilor membre.

Participarea presupune asumarea unui angajament – „I’ve made the pledge”, pe pagina oficială de internet  https://projectedward.eu/ro, iar polițiștii rutieri vor oferi informații cu privire la derularea acestui proiect, a cărui susținere și promovare se realizează prin vizionarea unui clip video.

Activităţile preventive au ca scop îmbunătăţirea nivelului de conştientizare a participanţilor la traficul rutier asupra pericolelor la care se expun atunci când încalcă regulile de circulaţie.

La nivel național vor fi organizate acțiuni ce vizează combaterea excesului de viteză, conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau neportul centurii de siguranță, întrucât comportamentul participanților la traficul rutier rămâne cel mai important obstacol în îndeplinirea obiectivelor în domeniul siguranței rutiere, activități care sunt derulate în cadrul Campaniei naţionale de educație rutieră „Alege viaţa!”.

 

Advertisements

Related posts

Trei tineri instituiseră o taxă pentru ieşirea din bloc. Un locatar care fugise fără să plătească a fost urmărit până într-un supermarket

Redacția

30 de pietoni sancționați de polițiști, 6 șoferi au rămas fără permis

Redacția

La 14 ani s-a urcat la volan și a izbit mașina Poliției care îl urmărea, apoi a fugit

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site