RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

163 de ani de la Mica Unire: Te Deum, în toate bisericile ortodoxe

Ierarhii, preoţii şi diaconii BOR vor oficia luni, la aniversarea a 163 de ani de la Unirea Principatelor, un Te Deum în toate bisericile din Patriarhia Română, iar la finalul slujbei clopotele vor fi trase timp de un minut.

“Luni, 24 ianuarie 2022, se împlinesc 163 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), eveniment crucial din istoria poporului nostru, împlinire a unui ideal istoric încununat la Bucureşti prin alegerea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza al Moldovei şi ca Domnitor al Ţării Româneşti, într-o clădire a Bisericii Ortodoxe Române de pe Dealul Mitropoliei, pe locul unde se află azi Palatul Patriarhiei”, menţionează Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Luni, în Catedrala Patriarhală, va fi oficiată, începând cu ora 09,30, Sfânta Liturghie, urmând să fie pomeniţi Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Mitropoliţii Nifon al Ţării Româneşti şi Sofronie Miclescu al Moldovei, precum şi toţi cei care au contribuit la realizarea Unirii Principatelor Române.

La ora 12,00, va fi săvârşit Te Deum-ul ca mulţumire pentru realizarea acestui act fundamental din istoria naţională, la care Biserica Ortodoxă Română a contribuit în mod “semnificativ”, se precizează într-un comunicat de presă.

  

La încheierea serviciului religios solemn, va fi depusă o coroană de flori la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din apropierea Catedralei Patriarhale.

europa fm

Related posts

Ajunul lui Moş Nicolae, Ziua ghetuţelor lustruite

Redacția

18.150.000 de persoane s-au înregistrat în urma recensământului

Redacția

Premiul I pentru Ansamblul „Rapsozii Siretului” la un concurs de dans (Foto)

Redacția
Încarcă...