NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

15 posturi pentru medicii de familie în județul Iași

În luna septembrie, comisia paritară a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) va organiza o selecţie pentru ocuparea celor 15 posturi de medici de familiei scoase la concurs pentru judeţul Iaşi.

Comisia, formată din reprezentanţi ai CJAS, Direcţiei de Sănătate Publică, Colegiul Medicilor din România şi Societatea Medicilor de Familie, a stabilit care sunt localităţile din judeţul Iaşi care mai au nevoie de medici de familie. Astfel pentru localităţile Iaşi şi Paşcani vor fie scoase câte două posturi, iar pentru localităţile Hârlău, Bălţaţi, Deleni, Hălăuceşti, Hârlau, Lespezi, Mironeasa, Şcheia, Scobinţi, Sineşti, Sireţel şi Tătăruşi comisia a decis să scoată câte un singur post pentru fiecare localitate. „Din anul 2006, în cazul medicilor de familie nu a mai fost scos nici un post la concurs. Datorită eforturilor comune ale comisiei paritare, acest lucru a fost posibil acum. Medicii de familie îşi pot depune la sediul CJAS dosarele, iar în următoarea perioadă vom stabili şi ziua când se vom organiza testarea pentru ocuparea acestor posturi”, a precizat Robert Dâncă, preşedintele CJAS Iaşi.

Testare pentru medicii de familie

  

Conducerea CJAS susţine că medicii de familie vor da o testare scrisă pentru a se putea face o departajare a dosarelor. „Vrem să organizăm o departajare cât mai transparentă, să dăm toate şansele medicilor de familie care se înscriu. Pe site-ul CJAS medicii de familie pot regăsi întreaga bibliografie pentru testare”, a mai precizat Dâncă.
Șefii CJAS susţin că din anul 2006, în cazul medicilor de familie nu a mai fost scos nici un post la concurs , până acum s-au înscris 12 medici de familie . În judeţul Iaşi sunt 435 de medici de familie în contract cu CJAS .

 surs Evenimentul de Iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Românii vor putea să-și înmatriculeze mai ușor mașinile. Vor fi puse la dispoziție încă 26 de sedii pentru permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor

Redacția

Tichetele sociale se distribuie de mâine din fostul sediu al Primăriei

Marius Parteni

Primăria are un purtător de cuvânt care nu știe să utilizeze PC-ul, nu răspunde la telefon și vine la servici doar între orele 10.00-14.00. Vezi cine este acesta!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site