NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate Știrea zilei

15 paturi cu sursă de oxigen, ocupate la Spitalul CF Pașcani. Unitatea medicală are nevoie de ajutorul comunității locale!

Lupta cu coronavirusul se duce în toate unitățile medicale, iar pe lângă toată situația creată, în ultimele luni, lipsa materialelor necesare este o mare problemă. Spitalul General CF Pașcani începând cu 21 octombrie, este suport COVID-19. Astăzi, sunt internați 34 de pacienți din municipiu, cât și din zonele limitrofe, aflați majoritatea într-o fază medie a afecțiunii și prezentând multiple comorbidități. Până în prezent 63 de pacienţi au ajuns la Spitalul CF Paşcani. Unitatea medicală are 15 paturi cu sursă de oxigen, care sunt toate ocupate. În curând va fi amenajată şi o staţie de distribuţie a oxigenului, în curtea unităţii medicale. Cazurile de infectare cu coronavirus cresc de la o zi la alta, iar Spitalul CF Paşcani solicită sprijinul comunității locale.  

”Am reușit să creștem prin forțe proprii capacitatea de administrare a O2 la 15 paturi, și în prezent toate fiind ocupate. Solicităm ajutorul comunității locale prin donații în natură, în realizarea unor amenajări ce vin în sprijinul activității în lupta cu Covid 19”, ne-a declarat Iuliana Dumitruț, purtător de cuvânt Spitalul CF Pașcani.

Unitate medicală are nevoie de butelii de O2 medicinal de la operatori economici autorizați, având în vedere criza națională privind lipsa O2 în unitățile sanitare.

Mai sunt necesari dezinfectanții cu certificate de conformitate emise de Ministerul Sănătății, cum ar fi: TP1 pentru dezinfecția igienică a mânilor, TP 2 pentru dezinfecția de nivel înalt pentru suprafețe critice, TP 2 ultrarapid pentru suprafețe și dispozitive medicale, dezinfectant pentru suprafețe semicritice, dezinfectant pentru suprafețe noncritice, set dezinfectanți aeromicrofloră.

  

Mai este nevoie de mijloace de transport pacient nedeplasabil (cărucior, targă),echipamente de protecție cu certificate de conformitate emise de Ministerul Sănătății: combinezon impermeabil, mănuși, mască chirurgicală, mască FFP 2 și FFP3, viziere, ochelari de protecție, botoșei, capeline, halate impermeabile.

Este necesară și amenajarea unei construcții de mici dimensiuni care să protejeze stația de distribuție a O2, care urmează să fie instalată, izolarea termică a estacadei de trecere dintre cele 2 corpuri de clădire, ce în prezent reprezintă zona de ieșire a personalului medical, din zona roșie.

Trebuie să fie amenajată o alee în curtea spitalului, pentru demarcarea zonei de transport a deșeurilor medicale, cât și amenajarea unei alte alei, tot în curtea unității medicale pentru demarcarea zonei de deplasare a personalului medical în zona verde.

Pentru susținerea activității în lupta contra covid, cine dorește să ajute Spitalul CF Pașcani o poate face donând în contul unității medicale : RO55TREZ40720F370100XXXX   (Trezoreria Pașcani).  Pentru alte donații, cât și detalii, telefon 0232. 767. 065

Advertisements

Related posts

Medicul Tudor Ciuhodaru oferă măsuri care vă pot salva viaţa pe caniculă

Redacția

Oamenii s-au relaxat prea tare și va crește numărul îmbolnăvirilor de COVID-19

Redacția

(Video) Infarct miocardic simptome. Ce spun cardiologii

Redacția
Încarcă...