RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

136 de agenți economici și-au suspendat activitatea în piețe. Șeful Administrației Piețelor face declarații contradictorii

Declarații contradictorii ale șefului Administrației Piețelor, pe marginea unor subiecte discutate în ultima ședință de Consiliu Local, prezentate opiniei publice de jurnaliști. Acestea au venit ca urmare a unei situații solicitate astăzi de Actualitatea Tv, cu privire la numărul contractelor suspendate în cele două piețe, după ce comerțul cu produse nealimentare a fost întrerupt.

Cristian Menegon, șeful Serviciului de Administrație a Piețelor, a oferit câteva informații pe acest subiect, dar a ținut să răspundă și întrebărilor consilierilor. La acest moment sunt 136 de contractate suspendate. Problema mare este aceea că mulți agenți economici își închid activitatea.

“Prin hotărârea 51 din 24.03.2020, privind suspendarea chiriei agenților economici ce își desfășoară activitatea în cele două piețe agroalimentare din municipiul Pașcani, am rămas fără 136 de contracte, dintre care 68 sunt în hala din vale, în deal sunt 11 chioșcuri ce ocupau terenuri ale pieței, pentru că ele ca și taxe, apar ca taxe teren piață deal, dar pe acele terenuri sunt amplasate chioșcuri. La fel, aceeași problemă cu terenurile și în piața vale, sunt 44 la număr, iar la modul sunt 13 module ce aveau activitate nealimentară. Am mai văzut comentarii că o parte din agenții economici care au fost închiși au continuat activitatea în cele două piețe. Vă asigur că pe toți i-am informat, o parte dintre ei au fost și amendați de către Jandarmerie”, a afirmat Cristian Menegon.

Cele mai importante precizări ale șefului piețelor intră în contradicție chiar cu afirmațiile sale. Acesta mai spune că mulți agenți economici își închid activitatea din cauza scăderii încasărilor și apariției marilor marketuri, dar Administrația Piețelor vrea să extindă piața din deal pentru a crește încasările. Menegon mai declară că așteaptă cu interes proiectul de modernizare a pieței vale, dar nu vine cu nici o propunere de regândire a acestuia în condițiile în care tot mai mulți agenți economici își închid activitatea. În final, el mai precizează că de la Administrația Piețelor nu se fură și, cităm, “nu se pune problema ca cineva să fi plecat cu bani de acasă, de acolo”.

  

“Și trebuie să vă mai spun faptul că pe partea de încasări, pe lângă cele 136 de contracte pe care nu le mai avem, în ultimii doi ani de zile am pierdut contracte și pierdem contracte, cu ghilimele de rigoare pierdem, în sensul că multe societăți comerciale, persoane fizice autorizate își restrâng activitatea din piață. Motivele, pentru că am discutat cu domniile lor, cu cei care au ales să plece din piață, sunt cele de încasări. Pentru că în jurul pieței, cel puțin în zona vale, ca și în zona deal, sunt o serie de supermarketuri sau magazine chinezești, sau alte tipuri de magazine ce vând produse similare celor din piață. Crescând numărul și în municipiu pe de altă parte odată cu deschiderea acelui complex din zona deal, zona cealaltă din oraș a altor astfel de complexe, piața a avut de suferit. Ca și dumneavoastră și eu aștept cu mare interes proiectul de modernizare a pieței din vale și vom încerca să venim din nou cu un proiect de hotărâre, sperăm că de această dată va trece de votul consilierilor, pentru extinderea pieței deal pentru a ne crește încasările la Serviciul Administrația Piețelor. Și am să închei cu un singur lucru, pentru că am văzut că noi cei de la Administrația Piețelor suntem acuzați că am luat bani de acolo, că am fi furat bani, este o mare prostie ce debitează unii pe internet. Nu s-a atins nimeni niciodată și dacă ar fi pus mâna cineva de pe acolo pe vreun ban nu mai eram în funcție cu siguranță la momentul de față, nici eu și nici colegii mei de acolo. Nu se pune problema ca cineva să fi plecat cu bani de acasă de acolo”, mai precizează Cristian Menegon.  

Situația încasărilor, dar și lipsa profitului, au fost discutate în ședința de Consiliul Local din 30 aprilie. Consilierii din opoziție au atras atenția asupra acestui aspect, susținând că este posibil ca la nivelul Serviciului de Administrație a piețelor să se petreacă un fenomen care nu este cunoscut la nivel de administrație, ce ține de organizarea activității.

Related posts

Dezbatere publică pe modificarea contractului de delegare a serviciilor de apă și canalizare (Doc)

Răzvan Grecu

Concurs pentru ocuparea a două posturi vacante din cadrul Primăriei Cristești

Oana Cordoneanu

Rățoi despre proiectele europene pe care le-a refuzat: „Eu vreau să mă duc să dorm liniștit acasă!” Bodoașcă: „Orice ban european este binevenit în comunitatea noastră”

Răzvan Grecu
Încarcă...