NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

13 tone de carne de curcan din zone de risc au ajuns în mai multe județe din ţară. Printre ele se numără și Iași

Este alertă alimentară în România! 13 tone de carne de curcan importate din Ungaria, ţară cu restricţii din cauza gripei aviare, au ajuns în mai multe judeţe din ţară. Doar 38 de kilograme de carne au mai reuşit inspectorii sanitar-veterinari să retragă de la vânzare.

Din cele 17 tone de carne de pasăre importate din Ungaria, 13 tone au fost distribuite în 26 de judeţe. Carnea a ajuns în trei depozite şi de acolo mai departe. În cele trei depozite care au achiziționat carnea de pasăre, au mai rămas în momentul intervenției ANSVSA 3,3 tone, dintre care inspectorii au netralizat 38 de kilograme. 

Restul de 13 tone au fost distribuite deja în 26 de județe din România: Bacău, Galați, Hunedoara, Dolj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Timiș, Gorj, Neamț, Arad, Harghita, Mureș, Sălaj, Vaslui, București, Vrancea, Brăila, Covasna, Iași, Prahova, Dâmbovița, Călărași, Argeș, Giurgiu, Ilfov și Bihor.

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a acționat consecutiv notificării Comisiei Europene din data de 17 ianuarie, către mai multe state membre, (Austria, Croația, Italia, Olanda, România, Republica Cehă, Slovenia), privind livrările de produse din carne de pasăre, provenite din fermele de păsări din Ungaria aflate în zona de restricție, din cauza evoluției gripei aviare, cu tipul H5N8.

  

Prin notificarea Comisiei Europene am fost informații că în perioada 04-11 ianuarie 2020, prin activitățile de comerț intracomunitar, trei unități autorizate din județul Bihor au achiziționat 17.065 de kg carne și organe de curcan, cu termenul de valabilitate cuprins între 9 și 20 ianuarie.

Produsele achiziționate de beneficiarii din România erau însoțite de documentele necesare desfășurării activitaților de comerț intracomunitar.

continuare pe www.observatortv.ro

Advertisements

Related posts

Primul spital de urgențe pentru animalele mici din Moldova

Redacția

Centrul de Judetean de Comunicare, constituit pentru alegerile locale

Oana Cordoneanu

Caz șocant în Iași! Și-a bătut nevasta însărcinată până a murit fătul

Redacția
Încarcă...