NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

13 pășcăneni i-au reclamat pe primarul Dumitru Pantazi și directorul ApaVital, Ion Toma, la DNA

Scandalul ApaVital a ajuns pe masa procurorilor DNA. 13 pășcăneni au semnat și transmis, săptămâna trecută, către Laura Codruța Kövesi, procurorul-șef al DNA, o plângere penală împotriva celor care au participat la delegarea serviciului de apă canal către ApaVital.

Din documentul care ne-a parvenit prin intermediul poștei electronice, reiese că cei doi edili locali sunt acuzați de abuz în serviciu contra intereselor publice, de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, de abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi și șantaj.

Reclamanții arată procurorilor că începând cu data de 1 iulie 2014, primarul Dumitru Pantazi și viceprimarul Vasile Axinte au participat împreună cu persoanele din conducerea ApaVital la o serie de abuzuri împotriva populației care trăiește la bloc, din municipiu Pașcani.

 FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2015

{module FĂ O NOMINALIZARE PENTRU Gala Actualitatea TV 2015}

 „Operatorul regional S.C. APA VITAL S.A.  refuză accesul la apă a cetățenilor municipiului Pașcani care locuiesc în condominii prin contracte individuale. De aceea, în acest moment locuitorii de la bloc neavând contract din luna iulie 2014 cu noul operator, sunt șantajați în mod constant prin notificări și apariții televizate cu închiderea apei dacă nu fac contracte prin Asociații de Proprietari sau persoana desemnată. Conducerea ApaVital Iași nu a vrut să aprobe  cererea de încheiere a unui contract individual cu fiecare dintre posesorii de apartamente din blocuri în conformitate cu prevederile legilor în vigoare”, se arată în plângere.

Grupul de inițiativă locală atrage atenția procurorilor și asupra faptului că hotărârile de delegare a serviciului de apă-canal și de aderare la A.R.S.A.C.I.S au fost luate la presiunea politică a președinților de partid, exemplificând cazul Ioan Danu exclus din PP DD pentru că nu a votat aceste proiecte.

Un punct important din plângere este acela în care reclamanții solicită ca procurorii DNA să verifice în ce condiții a fost semnat contractul de delegare a serviciilor de apă-canal către ApaVital, de către primarul Dumitru Pantazi.

Întreaga plângere se bazează pe art 13;13.1 și 13.2 din Legea nr.78 din 2000 prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.

Menționăm că numele primarului Dumitru Pantazi se află în atenția procurorilor DNA în două dosare: unul privind datoria AgroComplex Lunca Pașcani SA către municipalitate și altul privind accesarea fondurilor europene pe baza unor documente false de către aceeași societate.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Mobilier stradal completat în zonele unde au sesizat cetățenii

Diana Marcu

Soarta Spitalului din Târgu Frumos a fost dezbătută astăzi în Consiliul Local. Dr. Costică Pânzaru: ”Trebuie să depolitizăm inițiativa primarului”

Răzvan Grecu

Şase monumente importante din judeţul Iaşi, în cursa „cu obstacole“ pentru banii UE

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site