RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

11 asocieri de firme au depus oferte pentru construcţia unei creşe moderne la Paşcani! CNI se ocupă de această investiţie

Concurenţă acerbă pe contractul de aproximativ 2 milioane de euro scos la licitaţie de Compania Naţională de Investiţii în vederea construirii unei creşe moderne la Paşcani. Termenul limită de depunere a ofertelor a fost 6 martie, iar conform portalului naţional de licitaţii publice, 11 asocieri de firme au depus oferte pentru adaptarea proiectului la situaţia din teren şi construirea creşei.

Locaţia viitoarei creşe este în municipiul Pașcani, pe strada Moldovei, nr. 21A, iar valoarea estimată a investiției este de 8.410.302 lei, fără TVA. La procedură au fost depuse mai multe oferte din partea asocierilor Kapitan Construct SRL – Cornel`s Floor SRL – Mateo-Acord SRL, Into SRL – Dev In All SRL, Pavi-Lux SRL – Third Nest SRL, Goldbach Construct SRL – Bau Project Nord SRL, Safesteel SRL – Etalon Pol Consult SRL, Obitory construct SRL – Contrast Studio SRL – Da Vinci Construct & Proiect SRL, Cota Zero construct SRL – Inkshape SRL, Prima Construct SRL – Pencraft SRL, Oli-Construct SRL – Ideal Proiect SRL, Katar Konneg SRL – Stood Project SRL și Toberică Solutions SRL – Madcez Impex SRL – Dalubuild Construct SRL. Ofertele constructorilor au intrat în etapa de evaluare, iar aceasta ar putea dura până la 6 luni.

Conform proiectului, noua creșă urmează să aibă o capacitate de 40 de locuri.

„Construcția va avea regimul de înălțime parter, separată în 3 nuclee funcționale, după cum urmează: nucleul administrativ (zona de acces), nucleul de copii și nucleul tehnico-gospodăresc. Construcția propusă are următoarele dimensiuni: o lățime de 34.10 m și o lungime totală de 47.90 m. Înălțimea maximă a acoperișurilor înclinate este de 7.75 m de la CTA. Accesele în clădire sunt separate pentru copii și personal. Construcția este configurată pentru accesul și utilizarea acesteia de către persoanele cu dizabilități – rampă de acces, grupuri sanitare, coridoare etc., configurate corespunzător. Terenul va fi amenajat cu spații verzi și locuri de joacă”, se arată în caietul de sarcini.

  

Terenul pus la dispoziție de Primăria Municipiului Pașcani are o suprafață de 3.850 de metri pătrați și a fost pus la dispoziția Companiei Naționale de Investiții în urmă cu 1 an de zile pentru implementarea acestui proiect.

Noua creșă va fi una prietenoasă cu mediul, fiind dotată cu panouri fotovoltaice și solare pentru încălzirea apei.

„Clădirea va fi prevăzută atât cu panouri fotovoltaice, cât și cu panouri solare. Funcțiunea de creșă prevede următoarele spații: 4 dormitoare, 2 camere de joacă, prevăzute cu vestiar filtru și grupuri sanitare, grup sanitar persoane cu dizabilități, zonă de primire, cabinet medical cu izolator, zona administrativă și nucleul tehnico-gospodăresc.Creșa va avea următoarele funcțiuni: spațiu de acces, nucleu grupă copii, spațiu multifuncțional ce cuprinde suprafețe de joacă, de gimnastică, povești, vizionare filme, spațiu educație și conducere, spații tehnico-gospodărești, spații de joacă în aer liber, spații tehnice pentru utilități”, se mai arată în documentația procedurii.

Vor fi amenajate 10 locuri de parcare. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

Related posts

Concurs pentru un post vacant în Primăria Pașcani

Oana Cordoneanu

Guvernul schimbă condițiile de acordare a unui credit Prima Casă

Redacția

Primăria are de astăzi un nou purtător de cuvânt

Răzvan Grecu
Încarcă...