RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

10 pacienți decedați, după un incendiu violent la secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Erau bolnavi de COVID intubați

Zece pacienți au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț, potrivit unui nou bilanț. Un medic a suferit arsuri extinse.Șapte persoane sunt în stare critică, inclusiv medicul care s-a aruncat în flăcări care să salveze pacienții, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Neamț.

Medicul a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului, iar pe membre are arsuri de gradul IV. 

Secția ATI este pentru pacienți COVID, iar un scurtcircuit ar părea să fie cauza incendiului, a spus ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

Recent, în secția ATI se făcuseră reamenajari pentru a face loc pacienților. Incendiul a pornit într-un singur salon și ulterior s-a extins.

  

Potrivit unor martori oculari, s-ar fi produs mai întâi o explozie. 

Medicul de gardă, care a suferit arsuri grave, precum și ceilalți pacienți din ATI vor fi preluați de Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Au fost mobilizate cinci autospeciale, între care două pentru victime multiple și două pentru terapie intensivă, a declarat la Diana Cimpoeșu, șefa UPU.

Ministrul Nelu Tătaru va pleca la Piatra Neamț.

Cei decedați erau bolnavi de coronavirus și erau intubați la terapie intensivă. În secție se aflau în total 16 pacienți. 

Incendiul a fost cu flacără deschisă și degajare mare de fum. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție. O celulă de criză a fost constituită la nivelul Ministerului de Interne.

Inițial, au intervenit cadrele medicale, care au încercat să stingă incendiul și să acorde ajutor pacienților. 

digi24.ro

Related posts

O fetiță în vârstă de doi ani se zbate între viață și moarte la Spitalul „Sf. Maria” din Iași. Timp de o lună de zile, medicii au încercat să îi pună un diagnostic. Este nevoie urgentă de donatori!

Redacția

CRIZĂ în farmacii! Nu se mai găsesc unele medicamente ieftine des folosite de pacienți

Redacția

Semnal de alarmă privind țigările electronice. Pneumolog: Este un risc necunoscut

Oana Cordoneanu
Încarcă...